Mertens helpt Napoli vanop de stip mee aan drie punten


D Mertens Goal Napoli vs Parma 2-0 Serie A 18... by goals5
Napoli heeft na een magere 3 op 12 nog eens aangeknoopt met een zege. Op eigen veld rekenden de manschappen van Benitez eenvoudig af met rode lantaarn Parma. Dries Mertens kreeg een basisplaats en tekende vanop de stip voor de bevrijdende 2-0, meteen ook de eindstand. In de andere wedstrijd van de 16e speeldag won leider Juventus makkelijk op het veld van Cagliari. In de stand verstevigt de 'Oude Dame' haar leidersplaats. Napoli klimt naar de derde plek.

Napoli is de laatste weken wat op de sukkel in de Serie A en kon al vier duels niet meer winnen. Tegen hekkensluiter Parma kreeg het een uitgelezen kans om daar verandering in te brengen. De thuisploeg begon gretig aan de partij en nam meteen het heft in handen. Dries Mertens speelde andermaal een hoofdrol. De Rode Duivel was betrokken bij elke aanval, maar Callejon en Henrique konden op aangeven van Mertens niet scoren.

Na twintig minuten was het wel raak. Zapata hield Higuain op de bank en bedankte zijn basisplaats met een goal. De spits draaide knap weg en schoot van dichtbij binnen. Napoli bleef de lakens en uitdelen. Callejon lokte slim een penalty uit en dat was een kolfje naar de hand van Mertens. Doelman Mirante zat er nog met de vingertoppen bij, maar kon niet verhinderen dat Mertens de 2-0 op het bord zetten.

Ook daarna was de thuisploeg heer en meester. Mertens schilderde het leer perfect op het hoofd van Britos, maar die liet de vrije kopkans onbenut. Op het uur mocht de Rode Duivel gaan rusten, maar gescoord werd er niet meer, want Zapata, Ghoulam, invaller Higuain en Hamsik stuitten allen op Mirante en ook Callejon schoot twee keer nipt naast. Zo bleef het bij een zuinige 2-0 zege.

AP
EPA
EPA