Mario Balotelli keert terug naar AC Milan

AP
De Italiaanse aanvaller Mario Balotelli (25) viert zijn terugkeer bij AC Milan. Balotelli wordt voor één seizoen gehuurd van Liverpool. Dat meldde de Italiaanse topclub dinsdag op haar website. "Ik ben blij terug te zijn. Ik draag deze club in mijn hart en ik heb altijd gehoopt hier terug te keren. Fysiek ben ik in orde, ik mis alleen nog wat matchritme", reageerde Balotelli nadat hij de medische testen in het Milan Lab had doorstaan.

Balotelli maakte nauwelijks een jaar geleden de overstap van Milan naar Liverpool. De 'Reds' betaalden Milan toen 22 miljoen euro, maar de wispelturige spits kon nooit doorbreken op Anfield Road. Balotelli speelde 28 wedstrijden voor Liverpool en kon daarin slechts 4 keer scoren.

De 33-voudig Italiaans international maakte zijn debuut op het hoogste niveau bij aartsvijand Inter Milaan. Met de 'Nerazzuri' won Balotelli tussen 2006 en 2010 drie landstitels en de Champions League. Nadien vertrok hij naar Manchester City om er aan de zijde van onze landgenoot Vincent Kompany ook nog eens een landstitel binnen te halen. In januari 2013 haalde AC Milan Balotelli dan terug naar Italië.

Met het Italiaans elftal schitterde Balotelli op Euro 2012 in Polen en Oekraïne. De 'Squadra Azzuri' haalde er de finale tegen Spanje, die het met 4-0 verloor. Balotelli scoorde dat EK drie goals in zes wedstrijden, waaronder twee treffers in de halve finale tegen Duitsland. Op het WK in Brazilië van vorig jaar stelden de Italianen teleur. Balotelli speelde de drie groepswedstrijden en scoorde in de met 2-1 gewonnen match tegen Engeland. Italië slaagde er echter niet in zich te plaatsen voor de tweede ronde.