Exclusief voor abonnees

Maradona voorbij of nog één slag slaan? Dries Mertens staat voor dilemma aan eind van dit seizoen

Photo News
De geschiedenisboeken lonken voor Dries ­Mertens (31). Op jacht naar een eerste Europese prijs voor Napoli in dertig jaar. En volgend ­seizoen recordschutter aller tijden?

Ieder jaar wordt het verlangen groter. Onder Napels ligt een vulkaan die al vijf jaar borrelt, maar niet uitbarst. De Azzurri snakken sinds het laatste ­succes in 2014, de Coppa Italia, naar een nieuwe prijs. Tot frustratie van ­velen laat Juventus in eigen land evenwel geen enkele kruimel liggen. Vorig jaar droomde Napoli tot drie speeldagen voor het einde van de ­Scudetto, maar verloor het in alle ­euforie de kalmte. Dit jaar was er van enige hoop geen sprake, Napoli hinkte al vroeg een straat achter Juve. Máár... Napoli is wel nog actief in ­Europa, zonder die hebberige ‘Oude Dame’ als concurrent. In de kwart­finales van de Europa League wacht een zware, maar geen onoverkomenlijke, uitdaging. Dertig jaar na het winnen van de UEFA Cup loert een kans op nieuw Europees succes.

Je hebt 30% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00