Lukaku scoort zijn tiende en is Inters meest trefzekere debutant in meer dan 70 jaar

AFP
Torino
TOR
Torino TOR
0
3
Internazionale INT
INT
Internazionale
Nog nooit zat hij in competitieverband zo snel in de dubbele cijfers. De hoofdrol op Torino liet hij aan anderen, maar met de 0-3 voor het uur krikte Romelu Lukaku zijn stats nog wat op. Antonio Conte kan zijn geluk niet op: “Een geslaagde transfer.” De meeste trefzekere debutant voor de Nerazzurri in meer dan 70 jaar.

Lukaku zit nu aan 10 goals in 13 Serie A wedstrijden voor Inter. Straffe reeks waarvoor zelfs de andere grote Interspitsen destijds moesten passen. Enkel Stefano (István) Nyers lukte in 1948-1949 gelijkaardige stats in de Italiaanse topklasse. Een beetje historie. Cijfers die ook Ronaldo, de Braziliaan, Hernan Crespo, Christian Vieri, Samuel Eto’o, Diego Milito, Zlatan Ibrahimovic of Mauro Icardi niet voor konden leggen. Andere tijden, andere tegenstanders, andere spelwijzes, maar daar houden recordboeken geen rekening mee. Big Rom is de meest trefzekere debutant voor Inter in meer dan 70 jaar.

De laatste 8 seizoenen scoorde Lukaku telkens 10 of meer goals -2014-15 bij Everton was zijn dieptepunt met slechts 10. Stilaan nadert hij de mijlpaal van 250 carrièredoelpunten. Nog een. Spaart hij die voor de Champions League waarin hij dit seizoen nog niet doeltreffend was?

AFP

“Het maakt me niet uit of ik de duurste aanwinst ben”, zegt Lukaku in de Corriere. “Het zou mooi zijn om topschutter te worden, maar ik ga niet zeggen dat ik die kroon wil. Zo zit ik niet in mekaar. Het team komt eerst. Tot dusver loopt alles op wieltjes, maar ik wil nog beter worden. Ik wil Inter terugbetalen voor het vertrouwen. Dat ze een goede zaak deden om mij vast te leggen.”

“Ik heb altijd van Inter gedroomd. Ik hield van Ronaldo en Adriano, maar Ibrahimovic heeft me alles over deze club geleerd tijdens onze gesprekken op de bus. Ik heb een goeie band met de trainer. Conte is uniek. Hij en Mourinho zijn de twee beste trainers die ik ooit heb gehad.”

REUTERS17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • hugo wouters

  Wat baten kaars en bril als men het niet zienen wil. Ja Romelu scoort alweer, hij wordt ook als spits opgesteld, of moet de libero dat ook nog doen. Maar hoeveel van die 10 doelpunten waren beslissend? Zoals in de match tegen Rusland, 70 minuten rondgewandeld, 12 x de bal geraakt, en dan scoort hij toch het vierde doelpunt, toen de match al gewonnen was.

 • Lucie Vervaeke

  Top spits. Staat aan de eenzame top van de beste spits spelers ooit

 • Lucie Vervaeke

  Top spits. Staat aan de eenzame top van de beste spits spelers ooit

 • jurgen de noor

  Een spits moet scoren. Dat is wat hij doet!! Einde discussie

 • Adrianna Jomarie

  Freddy Madou, heeft Lukaku ooit jouw lief afgepakt ofzo? Want wat een gefrustreerde praat verkoop jij zeg.