Lukaku negeert racistische geluiden en zet winnende penalty om bij het Cagliari van Nainggolan

EPA
Cagliari
CAG
Cagliari CAG
1
2
Internazionale INT
INT
Internazionale
Hij gaf geen krimp. Romelu Lukaku reageerde met de voeten op de oerwoudgeluiden die weerklonk. Onder zware druk trapte hij de strafschop cool voorbij Olsen. Een afkeurende blik richting publiek volgde. Zijn tweede in evenveel wedstrijden voor Inter, voor het eerst matchwinnaar en op speeldag twee al meteen het slachtoffer van racisme. Welkom in Italië, anno 2019.

Moise Kean, toen nog in dienst van Juventus, ontsnapte er in mei op Sardinië niet aan. Blaise Matuidi en Sulley Muntari gingen hem voor. Zelfde fans, zelfde verwerpelijk gedrag. Bij Cagliari hebben ze een reputatie. Tussen het luide boegroep na een lichte strafschopfout op Stefano Sensi vielen ook duidelijke oerwoud- en apengeluiden te horen. Ook Lukaku nam ze waar terwijl hij stond te wachten op het fluitje van de ref, op dat moment nog in overleg met de VAR.

Tweede match, tweede goal voor Lukaku bij Inter.
Twitter @ElevenBE_fr Tweede match, tweede goal voor Lukaku bij Inter.

In zichzelf mompelde hij iets in de trant van hey. Vervolgens liep hij, kanaliseerde hij zijn emoties en legde hij al zijn verontwaardiging in die trap in het hoekje. Boos en afkeurend keek hij na zijn doelpunt naar de tribune waarin enkelingen zich misdroegen. Dit was zijn antwoord. Zijn tweede in twee matchen, zes op zes voor Inter en hij voor het eerst ook effectief matchwinnaar. Een opsteker na een wedstrijd waarin hij, net als spitsbroer Lautaro Martínez, had afgezien wegens amper aanvoer en nauwelijks ruimte. Lukaku zat in de omknelling, maar in de Serie A passeert dat makkelijker dan in de Premier League.

EPA

Met zijn tweede in twee wedstrijden doet Lukaku wat van hem verwacht wordt: scoren. In het veldspel heeft hij nog werk. Net als Inter. De troepen van Antonio Conte kregen zijn twee aanvallers amper in stelling. Cagliari stoorde agressief op het middenveld. Ene Radja Nainggolan, met een onvoldoende doorgestuurd bij de Nerazzurri, had duidelijk iets te bewijzen. Inter bibberde tot het einde, maar die strafschop van Lukaku volstond voor winst. Inter blijft een bouwwerf. Work in progress. 

Ondertussen haalt Lukaku opnieuw de headlines. Zou de Serie A nu eindelijk wel durven ingrijpen tegen Cagliari, dat al drie keer ongestraft weg kwam na racisme van zijn supporters? 

Lukaku in duel met Nainggolan in Cagliari.
EPA Lukaku in duel met Nainggolan in Cagliari.28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlos Simonis

  Erwin Van Roy u slaat de spijker op z'n kop. Een spits staat voor een ding: scoren. Hoe, dat is niet belangrijk. Andere spelers zijn ervoor om hem in stelling te brengen. Wat heb je aan mooie technische hard werkende spits die weinig of niet scoort. Zijn medespeler Alexis Sánchez werkt keihard als spits, alleen vergeet hij een belangrijk ding: scoren. En dat racistisch gedoe in voetbalstadions is ronduit walgelijk. Zij die dat goedpraten met domme opmerkingen zijn zelf niet goed wijs.

 • Maria van de Beek

  Angst en populisten die de mensen nog angstiger maken dat is het enige probleem. Lukaku zijn centen, status of charisma hebben hier weinig van doen. De man is hier enkel slachtoffer wegens zijn kleur. Gruwelijk...bekrompen. Ik heb ogunjimi zich ook eens zien omdraaien naar zo'n aap in de tribune, gelukkig dacht hij net op tijd, "hou je in" maar zijn blik blijft me bij. Het moet vreselijk zijn om dat mee te maken.

 • Eddy Vervaet

  Een deel van die,nou ja”voetbalfans” zijn simpel en racistisch,terwijl er bij de club waar ze “supporter” van zijn ook spelers rondlopen met donkere huidskleur.Hoe achterlijk kan je zijn!?Ga al lang niet meer kijken omdat ik geen deel wil uitmaken van die debielen.Ook om de 6 mnd andere spelers.Had je vroeger niet...Neen,heb andere en plezantere dingen te doen tijdens mijn weekends...

 • Karl Huysmans

  Voor dat geld mogen ze mij 3 dagen beledigen.

 • alfons moons

  Racisme is natuurlijk verderfelijk ! Maar.... hij roept de weerstand tegen zijn persoon zelf op ! Nogmaals : racism NO ! KIjk maar eens na in veel interviews met zijn persoontje is hij Camilero ....plus hij wil niets met ons Belgenlandje te maken hebben. Zijn moeder trouwens hélemaal niet ! Nee tegen die idioten !