Exclusief voor abonnees

Lukaku na zijn goal in de Milanese derby: “Maar mijn pa kon beter koppen dan ik”

Lukaku kopt de 0-2 binnen in het Giuseppe San Meazza.
Photo News Lukaku kopt de 0-2 binnen in het Giuseppe San Meazza.
Koppen kan hij niet. Of dat beweert ‘Big Rom’ toch over zichzelf. Met de vijftigste uit zijn loopbaan met het hoofd veroverde Romelu Lukaku nog meer zieltjes in Milaan. Derbyheld per sempre. 

God is geweldig. Hij gooide de handen aanbiddend de hemel in. Mama Adolphine is de enige vrouw op aarde die hij in zijn hart draagt. Door een cameralens aan de zijlijn zond hij een liefdevolle boodschap recht haar huiskamer in. De passionele Antonio Conte is de trainer die hij in deze fase van zijn carrière nodig heeft. Hij gaf hem een high five, stevige bodycheck en na het fluitsignaal kreeg hij er nog een innige knuffel ­bovenop.

AFP

Met zijn ploegmaats heeft hij in anderhalve maand een speciale relatie opgebouwd. Ze vierden allemaal, ook de bankzitters, in een kringetje rond hun knuffelbeer. In­clusief rake klappen op zijn geschoren knikker. Met Marcelo Brozovic, met wie hij dinsdag in de kleedkamer verbaal stevig in de clinch was gegaan, was hij behoorlijk lichamelijk. ‘Vincere insieme’. Samen ­winnen. De Curva Nord met de harde kern scandeerde zijn naam steeds luider. ‘Big Rom’ maakte voor de tweede keer erkentelijk zijn diepe buiging.

Je hebt 25% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jeroen Martens

  Ik vind het vooral frappant dat jij beweert dat lukaku niet kan voetballen. Ik zal niet zeggen dat het Messi is, maar niet kan voetballen? Moet ik is goe mee lachen. Conte, Mourinho, martinez... die zullen dat niet zien dan zeker? Mogen ze u bellen Iwan?

 • iwan Rombouts

  Altijd maar praten over haat, jaloezie en zelfs racisme, dat zegt veel over jullie zelf. Ik heb alleen maar een mening en die mening is dat Lukaku wandelt, wijst, zaagt, alles behalve voetballen. En ik wil voetbal zien en dat kan hij niet, dan mag hij nog 1000 goals maken dit seizoen.

 • Jeroen Martens

  @hugo wouters, Batshuayi zal nooit lukaku evenaren. Goede speler, maar jongen probeert al jaren een basisplaats te bemachtigen. Straks wordt het weer een uitleenbeurt aan crystal palacr of een andere degradatiekandidaat. Lukaku is spits incontournable bij Inter! En voor mijn part ook nog jaaaaaaren bij de rode duivels.

 • Roger Deprez

  Of we voor of tegen Rom zijn maakt niets uit hij is nu onze spits en we zullen hem moeten steunen en ik persoonlijk zie geen enkele die beter is.

 • Leo Marien

  Lukaku zevert niet, hij scoort aan de lopende band. Al de bla bla bla reacties zijn enkel goed voor de prullenmand. Dit week-end scoorde hij trouwens tegen de aartsrivaal en dat alleen al maakt hem onsterfelijk bij zijn huidige club. Je moet het maar doen!!