Lukaku en Inter onderuit in topper tegen Juventus: 1-2 na drie Argentijnse goals

Higuain maakt er 1-2 van.
AFP Higuain maakt er 1-2 van.
Internazionale
INT
Internazionale INT
1
2
Juventus JUV
JUV
Juventus
De orde in de Serie A is opnieuw hersteld. Juventus pakt de pole over na uiteindelijk verdiende winst in het hol van de leeuw: 1-2 bij Inter. Lukaku, na een ultieme test vanmorgen fit bevonden, speelde geen hoofdrol. Drie Argentijnen wel: Higuain maakte de winner nadat Dybala al snel Juve op voorsprong had gezet. Vanop de stip gaf Lautaro Inter hoop. Tevergeefs.
Lukaku was geregeld de aanjager van Inter, maar speelde weinig klaar tegen het onverwoestbare Juve-blok achterin.
AP Lukaku was geregeld de aanjager van Inter, maar speelde weinig klaar tegen het onverwoestbare Juve-blok achterin.

Met 18 op 18 presenteerde Inter zich als dé uitdager van Juventus om de scudetto. De ploeg van Sarri van haar kant had alleen thuis tegen Napoli punten verspeeld (4-4). Maar na de eerste krachtmeting tussen de twee tenoren zijn de verhoudingen duidelijk. Het ervaren Juventus heeft nog steeds een pak meer kwaliteit tussen de lijnen lopen. Het verstomde al snel het Giuseppe Meazza: Pjanic stak door tot bij Dybala, die overhoeks inknalde voorbij Skriniar en doelman Handanovic.

REUTERS

Ook Ronaldo was er dichtbij (deklat) en Inter mocht van geluk spreken dat het een twijfelachtige penalty kreeg wegens handspel van De Ligt. Niet Lukaku achter de bal, wel Lautaro Martínez. De Argentijn faalde niet (1-1). Ronaldo dacht daarna twee keer te scoren. Eerst stopte Handanovic nog, wat later juichte hij voorbarig. Zijn goal werd afgekeurd wegens nipt buitenspel van Dybala, die voor de assist had gezorgd. Ook Juve wou een penalty en Dybala ging al te makkelijk neer. Godin en heel Inter furieus, de poppen gingen even aan het dansen. Na de pauze lang niets, tot Juve het pleit toch weer naar zich toetrok. Met een heerlijke goal. Ronaldo die tot bij Bentancur tikt en zo naar Higuain. De derde Argentijnse goal was een feit, een dolk door de Inter-harten. Weg hoop.

AFP

Draw Napoli en Mertens bij Torino

De Oude Dame kreeg in de titelrace eerder op de avond hulp van stadsgenoot Torino. Napoli geraakte in Turijn immers niet verder dan 0-0. Dries Mertens kwam halverwege de eerste helft dichtbij een evenaring van het doelpuntenaantal van Maradona (115 goals) in Napolitaanse loondienst, maar zijn schot ging rakelings naast. Na de pauze dacht Belotti de ban te breken voor Torino, maar de lijnrechter verpestte zijn feestje. Het bleef 0-0, waardoor Napoli met 13 punten al zes punten in het krijt staat op leider Juventus. 

Dries Mertens en Napoli niet voorbij Torino.
AP Dries Mertens en Napoli niet voorbij Torino.9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos driesen

  Luc maes Ronaldo is 10 jaar ouder dan lukaku... beetje appelen met peren vergelijken.

 • iwan Rombouts

  Ze hebben bij Inter gevonden waarvoor ze Lukaku kunnen gebruiken, in een muur zetten bij vrije trappen. Voor de rest niet te veel in de weg lopen aub.

 • marnix laureyns

  als Lukaku speelt tegen echte TOPploegen zie je zijn tekortkomingen duidelijk.

 • Luc Maes

  aan de lukaku haters , hoeveel goals heeft ronaldo er gemaakt en die verdiend 4 x zoveel als lukaku .

 • Marc LInden

  Juve per sempre beste ploeg in Europa voetbal zoals het moet gespeeld worden