Knappe geste na grootse start: Lukaku trakteert op Japans en strooit met complimenten

Romelu Lukaku nam zijn ploegmaats mee op restaurant.
Instagram Candreva en AFP Romelu Lukaku nam zijn ploegmaats mee op restaurant.
En of Romelu Lukaku zich in Milaan als een vis in het water voelt. Met een prachtige krul schonk hij Inter de zege op Brescia, zijn zevende treffer in tien matchen en amper ééntje minder dan O Fenômeno Ronaldo. Sublieme cijfers, maar onmogelijk zonder goede Italiaanse aanvoer. Dus trakteerde ‘Big Rom’ zijn ploegmakkers op een Japanse delicatesse. 

“Hij doet het verschrikkelijk goed”, was VTM-analist Gilles De Bilde na de prachtige krul lovend. En met ‘Lukiller’ toverde de Italiaanse pers een nieuwe bijnaam tevoorschijn. Met zeven goals in zijn eerste tien matchen evenaarde de Rode Duivel het eerste seizoen van Cristiano Ronaldo bij Juventus. Voor Inter scoorde slechts één geweldenaar vaker in z’n eerste tien duels: de Braziliaanse Ronaldo, het fenomeen. 

Dat de spits in Milaan zijn voetbalplezier heeft teruggevonden, is een understatement. Zo getuigt een nieuwe geste van Lukaku. Volgens het Italiaanse La Gazzetta dello Sport nam onze 26-jarige landgenoot zijn collega’s gisteravond - coach Antonio Conte gaf het een vrije dag - mee naar een Japanse sterrenzaak. Het restaurant was gelegen op een steenworp van de befaamde laan Corso Sempione. 

Nadat de Japanse delicatessen waren verorberd, betaalde Lukaku volgens datzelfde dagblad de volledige rekening. Nadien volgde een speech, die Antonio Candreva filmde en op Instagram zwierde. “Bedankt allemaal voor jullie aanwezigheid”, vertelde Lukaku in vloeiend Italiaans - nog een bewijs dat hij koste wat het kost wil slagen in de modestad. “Ik ben erg blij om hier te zijn. Bedankt voor de hulp, dit is een heel speciale groep.” Een toespraak die op luid applaus werd onthaald. 

Conte met een dikke knuffel voor Lukaku.
AFP Conte met een dikke knuffel voor Lukaku.7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Raf Ostach

  René: gefrustreerd? Als clubs zoveel geld blijven betalen aan spelers, tja wat kunnen we daar aan doen? Misschien kan u zelf nog profvoetballer worden en veel geld verdienen of gaat u dat dan weigeren?

 • Carlos Simonis

  Och ja, wat die criticasters allemaal niet hebben voorspeld dat Lukaku het niet gaat maken in Italie, de grootste miskoop, geen techniek, alleen maar intikkertjes, werkt niet op het veld en meer van die onzin. Lukaku doet wat hij moet doen, scoren, hoe..dat is niet belangrijk. Nu op handen gedragen in Italie. Nu scoort hij geweldig, prima aanname en klasse afgewerkt, en dat voor iemand die niet kan voetballen volgens de criticasters. Wie is er nu dom?

 • Ronny Popelier

  Romelu is een jongen met het hart op de juiste plaats, zowel op al naast het veld. Is een voor eeld voor velen hoe ver men kan raken met inzet en wilskracht. Romelu zou nergens slagen, maar bewees toch altijd het tegendeel, om het even bij welke ploeg nu ook in de moeilijke Serie A. Alleen respect is hier op zijn plaats.

 • Veronique Matthijs

  Echte held❤️

 • René Schoeters

  Beseffen we eigenlijk wel wat die gasten per week verdienen en wat die Japanees gekost heeft? Schoon geste me houla!