Juventus komt met punt goed weg in 'Hel van Napels' (waar Mertens statistieken opsmukt met assist)

Photo News
Het Napoli van Dries Mertens heeft vanavond in de kraker van speeldag 30 in de Italiaanse Serie A de buit gedeeld met koploper Juventus (1-1). Onze landgenoot eiste met een knappe assist alweer een belangrijke rol op voor zijn team. De Napolitanen maakten aanspraak op meer, maar moesten uiteindelijk vrede nemen met een punt tegen de autoritaire leider. Napoli blijft zo derde in het klassement, op tien punten van de 'Oude Dame'.

Hetgeen je ten alle tijden moet vermijden tegen een moeilijk te ontwrichten blok als Juventus: een vroeg doelpunt incasseren. Toch overkwam het Napoli. Sami Khedira trof immers na zeven minuten al raak. De ervaren Duitser rondde een knappe één-tweetje proper af: 0-1. Halfweg de eerste periode kwam er een moment van Dries Mertens. Als een geslepen vosje verlengde hij het leer met de hand, maar de ref had het handspel duidelijk in het snotje. Doelman Buffon kon er eens goed om lachen, evenals onze landgenoot.

Iets na het halfuur dan toch een flits van 'Driesje'. Met een simpele schijnbeweging gaf hij twee bewakers het nakijken. Zijn zwak schot was vervolgens echter een prooi voor Buffon. Voor het overige zorgden beide teams maar moeizaam voor oorlog in de zone van de waarheid. 0-1 was dan ook de stand na het eerste bedrijf.

Hamsik op heerlijke wijze

Napoli wist dus wat het te doen stond na de pauze en kreeg op het uur loon naar werken. En jawel, Mertens had alweer een voet in het doelpunt. Met een listig pasje zonderde hij Hamsik af voor doel en de Slowaak plaatste het leer enig mooi in de verste bovenhoek: 1-1. Amper vijf tellen later maakte onze landgenoot zich bijna helemaal de held van de avond. Mertens zag zijn poging vanuit een bijzonder scherpe hoek echter op de paal uiteen spatten. Napoli bleef de forcing voeren, terwijl Juventus al lang vrede had genomen met een punt. Zo bleef het bij 1-1.

Photo News
AFP
REUTERS