Italiaanse exitstrategie stelt clubs in staat vanaf mei weer te trainen, Serie A kan in het beste geval hervatten begin juni

REUTERS
Trainen in groep vanaf 18 mei, weer voetballen vanaf 2 juni. Ook de Serie A wil weer rechtkrabbelen om het stopgezette voetbalseizoen nog af te werken. De hoop is dat de competitie midden juli kan eindigen.

26.000 Italianen lieten ondertussen het leven door het coronavirus, maar Italië wil weer vooruit. In een lange persconferentie gaf premier Guiseppe Conte tekst en uitleg over de exitstrategie en die laat een opening om het voetbal in de Serie A weer te hervatten. De Italiaanse voetbalclubs mogen daarbij vanaf 4 mei weer gaan trainen. De spelers moeten wel eerst twee weken minimaal 2 meter afstand houden van elkaar. De voetballers zouden op dagelijkse basis ook getest worden om snel mogelijke besmettingen te detecteren en isoleren. 

Vanaf 18 mei - de dag waarop een nieuwe fase van de Italiaanse exitstrategie aanvangt - kunnen de reguliere groepstrainingen weer starten. Het is de bedoeling dat begin juni de voetbalcompetities in Italië hervat worden. In de Serie A werd op 9 maart voor het laatst gespeeld. Italië belandde daarna vanwege het coronavirus in een lockdown. Conte vertelde op de persconferentie dat de lockdown stapsgewijs wordt opgeheven.

“We bekijken of de omstandigheden zo zijn, dat we het seizoen kunnen afmaken”, zei Conte. “Gezondheid en veiligheid staan daarbij voorop. We houden van sport, maar we willen niet dat onze idolen ziek worden.” De nationale voetbalbond besloot afgelopen week om de einddatum van het seizoen officieel te verschuiven van 30 juni naar 2 augustus.

Lees ook: 

Silvio Proto (36): “Als Serie A wordt stopgezet, betekent dat einde van mijn carrière”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Rene Dannau

    ze hebben hun corona lesje nog niet begrepen maar zei hun keizer brood en spelen daarmee hou je de massa kalm.