Italiaanse clubs willen trainingen hervatten, maar krijgen de wind van voren: “Wat bezielt jullie?”

afp
Als het aan de Italiaanse voetbalclubs Cagliari, Napoli en Lazio ligt, hervatten de spelers komende maandag de training. Geen goed idee, vindt Damiano Tommasi van de Italiaanse spelersvakbond. 

Nergens houdt het coronavirus lelijker huis dan in Italië. Sinds 9 maart vinden er geen sportcompetities meer plaats in de Laars. Toch overwegen sommige Serie A-clubs om de draad binnenkort weer op te pakken. Cagliari liet als eerste een ballonnetje op. Kort daarna volgden ook Napoli en Lazio. Alle drie willen ze de groepstrainingen volgende maandag opnieuw hervatten. 

photo_news

Maar dat is niet naar de zin van Damiano Tommasi, voorzitter van de Italiaanse spelersvakbond. “Ik weet niet wat er door het hoofd gaat van diegenen die denken voordeel te kunnen halen uit de training van zijn spelers. Nu gaan trainen, twee maanden voor de hervatting van de competitie, slaat nergens op en is ook nog eens gevaarlijk.” 

Voorlopig raakten dertien Serie A-spelers besmet, met Juve-spelers Daniele Rugani en Blaise Matuidi als grootste namen. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Guy Jacobs

    Die denken echt dat ze beter zijn dan de rest. Ongelooflijk.