In de naam van de records, de eer en de geit: waarom Cristiano Ronaldo naar Juventus verhuist

REUTERS
Cristiano Ronaldo (33) naar Juventus: dat is méér dan een transfer die draait om harde cash. Een blik in het evangelie van CR7. In de naam van de records, de eer en de strijd om de titel ‘beste ooit’.

God in Madrid. Onsterfelijk in Spanje. En toch verkoos Cristiano Ronaldo op z’n 33ste om te vertrekken bij Real Madrid. China wenkte, Cristiano bedankte. Hij kon terug naar zijn eerste liefde Manchester United, maar deed dat niet. De Premier League en FA Cup winnen, topschutter in Engeland worden - been there, done that.

Het werd Juventus. Met een transfersom van 100 miljoen. "Dat ze dat bedrag betalen? ‘t Is Cristiano Ronaldo, hé", lacht Italië-kenner Walter Baseggio. "Een totaalpakket. Op niveau van marketing, merchandising. Zijn truitjes zullen wel goed verkopen, denk ik. Bovendien zullen de aandelen van de club op de beurs stijgen, gaan er meer sponsors komen. Enkel het salaris van de speler ligt aan de hoge kant."

Maar het gaat de Portugees om meer dan alleen de nullen in zijn contract. Bij Juve kan de spits nóg meer gewicht geven aan zijn sportieve nalatenschap. Cruciaal voor het vleesgeworden ego genaamd Cristiano Ronaldo. Baseggio knikt. "Hij had nood aan nieuwe doelen."

Je hebt 18% van dit artikel gelezen
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gilles Vanpoucke

  Beckham wint titels in 4 landen. Ook usa.

 • Anthony Peeters

  Het is normaal als je ziet hoe ze bij real de laatste tijd met hem omgingen! Hij was de belangrijkste speler van real en dat vertaalde ze niet naar zijn loon! Ok ze verdienen allemaal te veel maar Ronaldo is gewoon de beste ter wereld en dan moet je gewoon ook het meeste verdienen! Hij kan nu ook bewijzen dat hij ook in Italië de beste is! Engeland en Spanje heeft hem ze allemaal naar huis gespeeld nu is Italië aan de beurt!

 • Johan Meulenbergs

  Ik kan hem geen ongelijk geven .. het ijzer smeden als het heet is. Het is schandalig veel geld .. dat wel maar ja, hij krijgt het toch maar.

 • JEF JOOSSENS

  1 van de belangrijkste oorzaken is dat er sprake was dat Real Neymar wou hebben. Als we een beetje het sportnieuws volgn weten we dat er met Neymar niet te spelen valt, deze wil de koning zijn van de ploeg en ziet neer op de andere spelers. Zo ook bij PSG op het moment waar hij geen vriend is met de Argentijnse topper. Maar na dit WK denk ik dat Real wel slimmer is geworden en de echte Neymar heeft leren kennen.

 • Leo Verbeek

  het werd in Spanje wat té warm voor hem. En zijn ego zou er onder lijden + zijn bankrekeningen enz....