Ibrahimovic kondigt terugkeer naar AC Milan met typische oneliner aan: “Zelfde Zlatan. Andere duivel”

.
Twitter Zlatan Ibrahimovic .
Zlatan Ibrahimovic (38) weigert de schoenen aan de haak te hangen. Na zijn Amerikaans avontuur keert de Zweed terug naar Europa en meer bepaald naar een van zijn ex-clubs: AC Milan. Hij tekent in San Siro een contract van 18 maanden en gaat er 5 miljoen euro opstrijken. Ibrahimovic kondigde zijn komst op geheel eigen wijze aan op Twitter. 

Ibrahimovic keerde vorige maand de Major Soccer League de rug toe, toen hij met LA Galaxy in de play-offs uitgeschakeld werd door rivaal LA FC. Meteen daarna maakte ‘Ibracadabra’ bekend dat hij graag terug naar Europa wil. Geruchten rond een hereniging met AC Milan deden al snel de ronde, maar ook AS Roma, Fiorentina en Bologna sprongen in de dans om de handtekening van de spits.

Ibrahimovic kiest nu voor de club die hij zeven jaar geleden voor PSG verliet. Gehoor gegeven aan de lokroep van legende Paolo Maldini en Zvonimir Boban, de sportief directeur van de club. Ondanks dat hij ook voor Juventus en Inter speelde, was zijn band met AC Milan het innigst. In de twee jaar dat Zlatan al voor AC Milan speelde was hij goed voor 56 goals in 85 matchen, met een scudetto en Italiaanse Supercup bij in de prijzenkast. De ‘Rossoneri’ maakten de komst van Zlatan nu ook officieel bekend. En ook ‘Ibra’ zelf kondigde zijn terugkeer aan op Twitter. Dat zoals alleen hij dat kan. “Zelfde Zlatan. Andere duivel”, schrijft hij. 

(lees verder onder de tweets)

De mooiste goals van Zlatan voor AC Milan

Ibrahimovic treft in Milaan weliswaar een ander team aan dan in zijn eerste periode. De ploeg van Stefano Piolo, die de eerder dit seizoen ontslagen Marco Giampaolo opvolgde, staat pas elfde in de Serie A. Het wordt ook uitkijken naar het rugnummer dat Zlatan zal kiezen. Zijn favoriete negen is momenteel in handen van de Poolse prijsschutter Krysztof Piątek. Mogelijk gaat hij voor het nummer 81.

Bekijk ook: Standbeeld Ibrahimovic in Malmö beklad
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Carlos Simonis

  Zlatan, velen haten hem, velen bewonderen hem. Ik vind het een heerlijke speler, die geweldig kan voetballen en ontzettend veel humor heeft. Vaak niet begrepen door onbenullen. Zlatan weigerde media-training bij Ajax, omdat hij niet zoals vele voetballers bij de eenheidsworsten wilt bijhoren. Gewoon zeggen wat je denkt met een vleugje humor erbij. Zlatan is een openbaring voor veel journalisten, het is altijd lachen en Zlatan komt met prima teksten.

 • rik cappelle

  Ik denk als ge één zo gevulde bankrekening hebt als Zlatan dat ge de uitdaging eens rapper durft aan te gaan. Zal wel dat zijn zeker ?

 • Wim Wellens

  @ivan Smissen ben ook een fan van Ibra, maar wat heeft hij dan gaan zoeken in de US denk je... In ieder geval blij hem terug in Europese competities terug te zien

 • Gerard Akkermans

  Hij kiest niet voor China of de zandbak. Durft de uitdaging nog aan!! Man met karakter!

 • HENDRIK WECKSELER

  Denk toch dat dit de stap teveel gaat worden voor Zlatan de serie a is toch wat anders dan de Mls waar hij nu al enkele jaren vertoefd hij is inmiddels 38 ik denk niet dat hij dit niveau nog aankan maar goed als hij slaagt zal ik ook eerlijk toegeven dat ik me vergist heb