Exclusief voor abonnees

Heeft Dennis Praet recht op een WK-selectie? "Hij heeft alles voor de Europese top"

EPA
Dennis Praet (23) ontpopt zich tot de hipsterkeuze voor een plaatsje in de WK-selectie. Terecht, vindt zijn trainer Giampaolo. Nu Roberto Martínez nog.

Wie maandagavond naar 'Extra Time' heeft gekeken, zag de beelden wellicht voor het eerst. Dennis Praet die voor Sampdoria wegdraait van de Cagliari-defensie om de bal vervolgens netjes in de hoek te schieten.

Cijferfetisjisten zullen hun schouders net niet ophalen - zijn eerste goal van het seizoen: big deal. Maar de Dennis Praet die ze dit jaar in Italië hebben leren kennen, is veel meer dan een optelsom van oppervlakkige statistieken. Vraag maar aan Sampdoria-coach Marco Giampaolo - dat deden wij althans: "Als Dennis dit seizoen al zeven goals had gemaakt, zou zijn naam op ieders lippen branden. Dat is niet helemaal eerlijk", aldus Giampaolo vanuit Genoa. "Want ik gebruik hem het liefst als 'mezzala' (één van de twee centrale middenvelders in de ruit op het middenveld, red.)."

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Lanclus

  verdient erbij te zijn

 • AUGUSTIN GHIJSELS

  In mijn ogen,in ieder geval meer dan Chadli,Benteke,Ciman,Witsel,Carrasco,Tielemans maar zeker niet in de plaats van Naingolan.

 • Christiaan Goethals

  Praet en Tielemans zijn goede voetballers. Velen aanvaarden niet dat daar tijd voor nodig is vooraleer ze open bloeien bij een andere club. De visie van bankzitter wordt toch te gemakkelijk gebruikt, ook al is dit niet waar. En bankzitterij is ook afhankelijk van trainer en club, zie Menier, hij verdiend dat ook niet.

 • Karel Belmans

  Praet moet er bij zijn! In godsnaam toch...Ciman? Zelfs dan is hij beter!

 • françois troch

  ik weet niet of die mensen die hier reageren naar de matchen van Sampdoria gekeken hebben, ik twijfel er aan , en twee of drie ploegen in Italie er is maar één Juventus en dat is dan nog een ploeg die stilaan oud begint te worden