Eerste basisplek en meteen trefzeker: sterke Ibrahimovic leidt AC Milan naar zege tegen Nainggolan en co

AP
Cagliari
CAG
Cagliari CAG
0
2
AC Milan MIL
MIL
AC Milan
Lang heeft het niet geduurd. Bij zijn eerste basisplaats sinds zijn Milanese comeback was Zlatan meteen trefzeker. Een sterke Ibrahimovic (38) leidde de Rossoneri naar een 0-2-zege tegen het Cagliari van Radja Nainggolan. 

Vorig weekend mocht Ibrahimovic nog invallen, nu was hij klaar voor zijn eerste basisplaats bij Milan. Aan de overkant stond Nainggolan aan de aftrap. De ploeg van ‘Ibra’ begon goed aan de partij en had het overwicht in de eerste helft. Maar voor doelpunten was het wachten tot na de pauze. In minuut 46 plukte Leão een lange bal van Castillejo uit de lucht en de flankaanvaller schoot de 0-1 tegen de netten. Enkele minuten later was het de beurt aan Ibrahimovic. De Zweedse stervoetballer, die een uitstekende indruk naliet doorheen heel de wedstrijd, tikte een lage voorzet in één tijd netjes in doel. 0-2, AC Milan op weg naar zijn eerste zege in vier matchen. Ibra scoorde zelfs nog een tweede keer, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel. De Milanese overwinning kwam niet meer in het gedrang. AC klimt naar een voorlopige zevende plaats en komt op vier punten van de nummer zes in de Serie A, Cagliari.

AP
EPA
EPAReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.