De zware last van het rugnummer 9 bij Inter: Lukaku staat voor een uitdaging

Lukaku bij z’n voorstelling.
Inter Lukaku bij z’n voorstelling.
Twintig jaar na Ronaldo, de Braziliaan, draagt Romelu Lukaku vanavond voor het eerste het blauw-zwarte shirt van Inter met rugnummer 9. Een truitje met traditie, maar ook een met een zware last. Zo vergingen zijn voorgangers het.

Ronaldo (Braziliaan)

• Balans als nummer 9 (1998 – 2002): 53 matchen, 25 goals - 1 goal om 135 min

Maakte er in zijn eerste seizoen bij Inter, met rugnummer 10, 34 in 47 wedstrijden. Was in zijn eerste jaar als nummer 9 nog altijd een fenomeen, maar was na twee zware knieblessure nooit meer de oude.

Ronaldo.
REUTERS Ronaldo.

Hernán Crespo (Argentijn)

• Balans als nummer 9 (2002-2003): 30 matchen, 16 goals - 1 goal om 137 min

Bij Lazio naar de exit na financiële problemen. Ingehaald voor 26 miljoen om de aanvalslijn een boost te geven. Vier maanden blessureleed remden hem af. Vertrok na een jaar naar Chelsea.

Crespo.
AP Crespo.

Julio Cruz (Argentijn)

• Balans als nummer 9 (2003-2009): 197 matchen, 75 goals - 1 goal om 148 min

Gekocht als back-up. De ex-aanvaller van Feyenoord kreeg zijn kansen als Adriano, Christian Vieri, Alvaro Recoba en co niet beschikbaar waren. Pendelde zes seizoenen tussen bank en basis. Nooit onbetwist.

Julio Cruz.
AP Julio Cruz.

Samuel Eto’o (Kameroener)

• Balans als nummer 9 (2009-2011): 102 matchen, 53 goals - 1 goal om 161 min

In een ruil met Zlatan Ibrahimovic van Barcelona naar Inter gehaald. Meteen een succes onder Jose Mourinho en sleutelspeler in de Champions Leaguetriomf. Treblewinnaar. Verkaste nadien naar Anzhi.

Samuel Eto’o.
EPA Samuel Eto’o.

Diego Forlán (Uruguayaan)

• Balans als nummer 9 (2011-2012): 20 matchen, 2 goals - 1 goal om 580 min

Gekomen met een uitstekende reputatie, vertrokken als een dief in een nacht na een beëindiging van zijn contract. Kon ondanks een doelpunt bij zijn debuut Eto’o nooit doen vergeten.

Forlan.
ap Forlan.

Mauro Icardi (Argentijn)

• Balans als nummer 9 (2013-2019): 219 matchen, 124 goals - 1 goal om 140 min

Gedegradeerd tot het nummer 7. Nam een aarzelende start, maar bloeide nadien helemaal open. Was zelfs aanvoerder, maar raakte door controverse (door vrouw/agent Wanda) vorig jaar op een zijspoor.

Icardi.
REUTERS Icardi.14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Evert Delanoye

  Vreemde meningen soms. Lukaku is juist een werkbeest dat het meer moet hebben van kracht en inspanning dan van techniek.Voor luiheid alleen gaan ploegen als Man Utd en Inter geen tientallen miljoenen neertellen. En dan heb je ook niet naar het WK gekeken, want de overwinning tegen Brazilië kwam er grotendeels dankzij Lukaku. Ieder zijn mening, maar als je zegt dat Lukaku een slechte voetballer is dan ken je er toch niet veel van. Topscorer allertijden van de nationale ploeg word je niet zomaar.

 • Wilfried Vanden Berg

  Ben eens benieuwd hoelang het gaat duren voor hij terug aan de goal van de tegenstander staat rond te wandel tot hij een bal op zijn voet krijgt. Met het vingertje omhoog , van hier sta ik , hier sta ik ( te wachten ) Steeds profiteren van de inspanningen van een ander . Maar zelf geen bal kunnen controleren , laat staan een confrontatie met een tegenstander aan gaan.

 • Stefan Paul

  Mensen toch. Waarom al die negatieve opmerkingen? We moeten trots zijn dat we zo een goede generatie voetballers hebben. En Lukaku met De Bruyne vergelijken... Appelen met peren dus... Zinloos

 • Maartje Nieuwboter

  En hij bevestigt andermaal het ongelijk van de criticasters. De uitvluchten à la Janneke en Mieke, intikkertje, ons bomma, en dergelijke meer zullen weer niet van de lucht zijn. Maar intussen blinkt hij zijn statistieken lachend verder op met nu ook een serie A-goal.

 • Tino Laenen

  Ik denk dat hij zelfs bij ManU niet slecht presteerde. En daar zou zelfs CR het moeilijk gehad hebben. Goei competitie voor Lukaku in ieder geval