De spraakmakende transfer van Ronaldo is nú al een gigantisch Turijns succes

AFP
De overgang van Cristiano Ronaldo naar Juventus is zoveel meer dan een ultieme worp van de Oude Dame naar de Champions League-trofee. Met zijn commerciële aantrekkelijkheid is de Portugees buiten de krijtlijnen immers minstens even belangrijk. En dat ondervindt de Italiaanse topclub nú al. 

Amper 24 uur na de officiële bekendmaking dat Ronaldo wel degelijk naar de Serie A verhuist, verkocht Juventus al 520.000(!) truitjes met de naam van de vijfvoudige Ballon d'Or-winnaar op de rug gespeld. Aan de officiële Juventus-store in Turijn stonden donderdag en gisteren ellenlange rijen om een shirt van 'CR7' te bemachtigen. Ook de website draaide overuren, elke minuut werden duizenden exemplaren verkocht.

Uiteraard gaat niet elke cent naar de kassa van Juventus - vorig seizoen kreeg de club zeventien percent van de opbrengst uit de truitjesverkoop - maar een simpele rekensom leert ons dat de shirts na amper één dag al een bruttobedrag van 55 miljoen euro in het laatje brachten, ofwel bijna tien miljoen voor Juventus zelf. De Oude Dame betaalde zo'n 112 miljoen euro voor Ronaldo en stort hem een salaris van 30 miljoen euro per jaar. Een stevige som, maar aan deze rotvaart lijkt het slechts een kwestie van maanden voor de club alleen al met de truitjesverkoop dat bedrag helemaal heeft terugverdiend. 
(lees onder de foto verder)

EPA

Drie miljoen nieuwe volgers

Ook op sociale media legt de spraakmakende overgang Juventus geen windeieren. Sinds 11 juli - de dag dat er geen twijfel meer bestond - verwelkomde het liefst drie miljoen nieuwe volgers. 1,4 miljoen op Instagram, 1,1 miljoen op Twitter en 500.000 nieuwe fans op Facebook. 

Ondanks de boze Fiat-werknemers - zij staken vanaf morgen tot 17 juli omdat ze het "immoreel en beschamend" vinden dat één persoon miljoenen euro’s gaat verdienen, terwijl duizenden gezinnen niet eens rondkomen - lijken dus toch heel wat Italianen opgetogen met de komst van Ronaldo. En daar profiteert Juventus duchtig van mee. Maandag wordt een extra boost verwacht, dan wordt de Portugees officieel voorgesteld. 

Photo News
REUTERS7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Fabio Gaballo

  Cr7 for Juve

 • wil baken

  Zo een speler brengt enkel geld op. 100 miljoen is een grap voor zo een kerel.

 • Geert Thijs

  Klasse speler gewoon de beste op de planeet doe zo verder Ronaldo

 • Marcus Camps

  Elf procent voor Juventus, vijf procent voor China. Naar waar gaat de rest dan ? Geloof niks van die elf ... Ronaldo vijftig ?

 • Mohamed Halmaoud

  waar kan ik een origineel kopen ? Ik geef er 250 voor.