De sms van Ronaldo in het holst van de nacht die het beest in hem typeert: “Hij trok anderhalf uur lang naar de fitness”

Benatia viert een zege van Juventus met Ronaldo.
Getty Images Benatia viert een zege van Juventus met Ronaldo.
In een anekdote schetst de Marokkaan Mehdi Benatia de trainingsijver van zijn gewezen ploegmaat Cristiano Ronaldo. “Daarom is CR7 nu eenmaal CR7.”

32 jaar is Marokkaans international Mehdi Benatia, maar een trainingsbeest als Cristiano Ronaldo had hij “nog nooit gezien”. En zal hij ook nooit zien, voegt hij er er zelf aan toe. De verdediger speelde in de eerste helft van dit seizoen samen met de vijfvoudige winnaar van de Gouden Bal bij Juventus, waarna hij tijdens de wintermercato naar Al Duhail in Qatar verhuisde. “Cristiano is uniek”, aldus Benatia bij Yahoo Sports. “Hij heeft zijn leven opgedragen aan het voetbal. Echt alles wat hij doet staat in het teken om een zo goed mogelijke voetballer te worden en te blijven. Voetbal is zijn prioriteit. Ik ben nog nooit iemand tegengekomen zoals hij en ik denk niet dat er ooit iemand zal zijn zoals ‘Cri’. Ongelofelijk, wat hij van zichzelf eist. Die continue intensiteit ook: ‘c’est du jamais vu’. Een man met een missie.”

Nachtelijke sms

Wat Benatia staaft met een anekdote. “Het was eind december en we speelden op verplaatsing bij Atalanta in Bergamo. Allegri had Ronaldo wat rust gegeven en hij mocht slechts twintig minuten spelen, wat niet volstond om van tel te zijn in de match. We stappen op de bus en hij zet zich vooraan. Ik zat achterin. En krijg plots een berichtje van ‘Cri’, met de vraag wat ik na de busreis ga doen. Wat ik ging doen? De match was gedaan, het was donker buiten. ‘Ik ga naar huis om bij mijn gezin te zijn. Waarom?’ antwoordde ik. Hij stuurde terug: ‘Ik ga naar de gymzaal. Wat cardio doen en spieren.‘ In het holst van de nacht is hij anderhalf uur lang gaan sporten. Daarom is CR7 nu eenmaal CR7.” 

Benatia speelt deze zomer met Marokko de Africa Cup. De Leeuwen van de Atlas zitten in de stevige groep D met Ivoorkust, Zuid-Afrika en Namibië. Juventus is op zoek naar een nieuwe trainer na het vertrek van Max Allegri. Jose Mourinho, gewezen leermeester van Ronaldo bij Real Madrid, wordt net als Conte, Sarri en Pochettino genoemd als mogelijke opvolger.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlos Simonis

  Albert Grisar en Bart Cornelis soms moeten jullie even zwijgen voordat je onzinnige dingen uitspreekt over voetbal. Het gaat over voetbal, niet over pijltjes gooien of bier drinken......

 • Albert Grisar

  Eddy Rich, Bart Cornelis heeft wel gelijk. En wat het narcisme betreft, elke voetballer is een narcist als je die soms bezig ziet maar wat dat met de zaak te maken heeft is me een vraag.

 • Eddy Rich

  Bart Cornelis spijtig dat ge niet veel kent van voetbal.Messi heeft al gescoord tegen alle mogelijke ploegen van alle mogelijke landen plus assist gegeven aan alle mogelijke ploegmaats.Is ook geen narcist zoals andere die alleen maar met zichzelf bezig zijn.

 • Polutnik Ronald

  Maar toch heeft Ronaldo als CR7 heel veel pretentie , en ik denk wel dat er een klein vijsje los zit en niet zo heeljuist zit . Misschien door zijn beroemdheid of bekendheid alsook door zijn verkregen kapitaal , maar toch moet wel zeggen blijft hij een goede familiemens .

 • Polutnik Ronald

  Die Mourinho zou ik nog niet voor niets willen als trainer van een club. Hij heeft heel veel geluk gehad samen te werken bij clubs met veel topvoetballers en talenten. Maar hij heeft een vuile grote mond .