Exclusief voor abonnees

De moedigste coach van 2019: leukemiepatiënt Mihajlovic blijft Bologna trainen tussen de chemo door

Sinisa Mihajlovic.
Photo News Sinisa Mihajlovic.
Verschijningen voor de bank zijn eerder uitzondering dan regel. En toch weerhoudt acute leukemie Sinisa Mihajlovic (50) niet om zijn team te dirigeren. Vanuit een steriele kamer van drie op drie schaakt de Bologna-coach op twee fronten. Forza Sinisa, moedigste en meest inspirerende trainer van 2019. 

25 augustus, Crowne Plaza, Verona. In het afzonderingsoord van Bologna FC neemt een onverwachte gast het woord. “Ik had jullie beloofd dat ik hier zou zijn. En kijk, hier sta ik. Sommigen vonden het een dwaas idee om het hospitaal te verlaten, maar ik wilde erbij zijn. Ik moest hier absoluut zijn.” Een ultrakorte ontmoeting en een krachtige speech hakken er stevig in. Spelers kijken verbaasd op, anderen vechten tegen de tranen. Eigenlijk hadden ze niet gerekend op dit blitzbezoek.

Sinds hij op een emotionele persconferentie had aangekondigd dat hij acute leukemie heeft, hebben ze Sinisa Mihajlovic enkel nog gehoord via de telefoon en berichten, gezien via zijn tussenkomsten op Facetime of Skype. Zoals een week eerder toen hij voor de bekerconfrontatie tegen Pisa hen had aangevuurd via een videoboodschap.

Gesteriliseerde wagen

De man met mondmasker, pet en grote nekpleister die in Verona voor hen staat, is schrieler en kwetsbaarder dan diegene die ze kennen. De chemo heeft zijn sporen nagelaten, maar zijn verschijning is een beeld van ongekende kracht. Een winnaar die wil uitstralen dat de ziekte hem niet klein zal krijgen.

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Denis Van den broeck

    Super sterke gast !!!