De lobbalkoning van Napoli: Dries Mertens scoort in Benevento op heerlijke wijze nummer veertien, maar valt ook gekwetst uit

REUTERS

In de Serie A blijft de tweestrijd tussen Napoli en Juventus om de Scudetto bijzonder spannend. Nadat Juve eerder op de dag zwaar uithaalde tegen Sassuolo (7-0 met een hattrick van Higuain na de pauze) is ook Napoli op voorsprong geklommen bij rode lantaarn Benevento. Met dank aan Dries Mertens. Na twintig minuten scoorde het nummer 14 van Napoli op assist van Alan zijn 14de van het seizoen. Een pareltje bovendien: Mertens draait zich handig vrij om dan met een subtiele lobbal over Puggioni de verste hoek te vinden. Een lobbal waarop Mertens stilaan een patent heeft, zeker na zijn goal begin dit seizoen tegen Lazio in het San Paolo - toen hij vergeleken werd met de legendarische Maradona.

Voor Napoli nog even een herinnering dat ze zijn huidige contract, dat loopt tot 2020, dringend heropwaarderen. In die overeenkomst staat immers nog steeds die opstapclausule van 28 miljoen euro. Net na de pauze zorgde Hamsik voor de 0-2, waardoor Napoli opnieuw één punt voorsprong heeft op de 'Oude Dame'. In het weekend van 22 april staat er Juve - Napoli op het programma. Maar de match eindigde in mineur voor Dries Mertens. Een kwartier voor tijd moest hij na een onzacht contact vervangen worden.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Roger Deprez

    Snel herstel Dries want we missen je nu al.

  • Luciano VASSEL

    Hopelijk is blessure niet te erg !?

  • Filip Vanlaeken

    Gaan we plezier mee beleven daar in Rusland !! Go Dries !!