Dat hadden we nog niet gezien: van 2-1 voor naar 1-2 achter door beslissing van VAR

rv

Opmerkelijke rol voor de VAR gisteren in het Serie A-duel tussen SPAL en Fiorentina. Bij een 1-1-stand komt het in het strafschopgebied van SPAL tot een contact tussen thuisspeler Felipe en bezoeker Chiesa. Geen strafschop, oordeelt scheidsrechter Pairetto, die laat voortspelen. SPAL zet een counter op en daaruit scoort Valoti de 2-1. Spelers en fans van SPAL door het dolle heen, de ploeg uit Ferrara heeft de punten in de degradatiestrijd dan ook hard nodig. Tot de VAR in actie komt en aan Pairetto vraagt om toch maar eens naar de voorafgaande penaltyfase te gaan kijken. De ref bekijkt de beelden en beslist om Fiorentina alsnog een strafschop toe te kennen. Tegelijk wordt de 2-1 van Valoti afgekeurd. Tot overmaat van ramp zet Veretout de penalty voor Fiorentina feilloos om. Van 2-1 voor naar 1-2 achter door een beslissing van de VAR, dat hadden we nog niet gezien. Een zure appel om door te bijten voor SPAL, dat finaal met 1-4 de boot inging.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul De Mol

  Zo wordt voetbal stilaan een complete klucht. En het aantal discussies wordt niet kleiner. Normale doelpunten worden alleen maar afgekeurd (de VAR kan er geen bijmaken). En er komen een boel meer penalty's in de plaats. Dit is niet waar voetbal om draait.

 • Pieter Verhulst

  VAR is een ramp. Voetbal is een contactsport, de discutabele fases horen erbij. Nu wordt het tempo nog meer uit het voetbal gehaald en is emotie totaal verloren aan het gaan.

 • Rony Bekaert

  Is een paar weken geleden ook in Nederland gebeurd , bij Vittese- Heerenveen !

 • Marko Decandt

  Is er geen maximum tijdspanne waarin de VAR nog kan tussenkomen? Want dan kan je evengoed op het einde van de wedstrijd in eens alle fouten op tafel leggen en zo dan 2 à 3 doelpunten afkeuren na de wedstrijd.

 • kris verstraelen

  Voetbal is des mensens.....ze maken het zo kapot ...