Daar is 'Il Ninja'! Nainggolan maakt knappe openingsgoal en zet Inter op weg naar eerste zege

Keita Baldé omhelst onze landgenoot na zijn eerste goal in loondienst voor Inter.
AP Keita Baldé omhelst onze landgenoot na zijn eerste goal in loondienst voor Inter.
Bologna
BOL
Bologna BOL
0
3
Internazionale INT
INT
Internazionale

Met een 1 op 6 had Inter geen goeie start gemaakt in de Serie A. De boot in bij het nietige Sassuolo, thuis tegen Torino een 2-0 voorsprong uit handen gegeven (2-2). Enter Radja Nainggolan. In de voorbereiding snel een spierblessure opgelopen, waarna hij Sassuolo miste en tegen Torino nog op de bank bleef. Maar vandaag wel in de basis, al liep het voor de Milanese club ook in Bologna, dat ook slechts een puntje had gepuurd uit z'n eerste twee matchen, niet van een leien dakje. Alleen Nainggolan dreigde eens met een volley (over). Tot minuut 66 en Inter een knappe combinatie op de mat legde. Politano vond Nainggolan in de zestien en die twijfelde niet. Na een controle waarbij hij de bal liet opspringen trof de aanvallende middenvelder onhoudbaar raak in de verste hoek. Spalletti, zijn ex-trainer bij AS Roma die hem er zo graag opnieuw bij had, balde de vuist. Vieren kon Nainggolan voor het vak met de meegereisde uitfans. Meteen in de harten van de 'Interisti'.

Nainggolan mocht twaalf minuten later naar de kant, maar de ban was gebroken voor Inter, dat zowel goalgetter Icardi als nieuwe aanwinst Lautaro Martinez wegens blessure miste. In de laatste acht minuten scoorde het nog twee keer. Candreva en Perisic, die ook de assist voor de 0-2 in huis had, zetten 0-3 cijfers op het bord. Het Bologna van gewezen Milan-spits Pippo Inzaghi blijft met één puntje en nog steeds nul goals achter. In de Champions League lootte Inter deze week zwaar. Het zit in een groep met FC Barcelona, Tottenham en PSV. 'Il Ninja' verheugt zich ongetwijfeld nu al op die confrontaties.

Nainggolan houdt Sebastian De Maio, de ex-verdediger van Anderlecht, af.
EPA Nainggolan houdt Sebastian De Maio, de ex-verdediger van Anderlecht, af.
AP
Kwadwo Asamoah blij met de 0-1 van Nainggolan.
AP Kwadwo Asamoah blij met de 0-1 van Nainggolan.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • christiaan vandenbroucke

  t'is nog altijd belachelijk dat Martinez hem niet meegenomen heeft naar de WK ,anders waren ze zeker verder geraakt,en ook altijd die Martinez bejubelen ,heeft met de nationale ploeg weinig bereikt,het zat met die spelers veel meer in

 • Louis Dedraver

  Aja, ... dat was den diene die niet goed genoeg was voor Martinez!

 • marc polfliet

  Ik blijf het herhalen. Met Radja in de ploeg tegen Frankrijk verliezen we nooit/ het blijft de flater van Martinez.

 • marc polfliet

  ik blijf het herhalen. Met Radja in de ploeg tegen Frankrijk verliezen we nooit. Het blijft een smet op Martinez.

 • Erwin De Jaeger

  Hij blijft een fantastisch shot hebben. Prachtige kerel Radja, letterlijk en figuurlijk!!