Cagliari ontloopt straf voor racistische geluiden tegenover Romelu Lukaku

Serie A-club Cagliari wordt niet gestraft voor de oerwoudgeluiden die zijn fans uitten richting Rode Duivel Romelu Lukaku (26). Italiaanse voetbalinstanties openden een onderzoek naar het voorval, maar beslissen nu dat de gezangen niet discriminerend waren.  

Lukaku kreeg begin deze maand in het duel tegen Cagliari oerwoudgeluiden over zich heen toen hij een strafschop nam. Met veel consternatie tot gevolg. Na het incident riep de Rode Duivel riep zelf op tot actie. “Voetbal is een spelletje waarvan iedereen moet kunnen genieten. Elke vorm van discriminatie die onze sport te schande maakt, mogen we niet meer accepteren. Ik hoop dat de voetbalfederaties in de wereld streng zullen optreden bij elk incident”, klonk het. De Italiaanse voetbalinstanties openden vervolgens een onderzoek, maar besluiten dat de oerwoudgeluiden “qua omvang en perceptie” niet racistisch bedoeld waren. 

Het is de derde keer in twee jaar tijd dat Cagliari wegkomt met racisme. Eerder waren ook Moise Kean en Blaise Matuidi het slachtoffer van dergelijke gezangen. De club uit Sardinië kreeg wel 5.000 euro boete omdat zijn supporters flessen op het veld en naar stewards gooiden tijdens hun wedstrijd tegen Parma. 

Op 1 september scoorde Lukaku tegen Cagliari vanop de stip nadat hij oerwoudgeluiden over zich heen kreeg: 

Romelu Lukaku scoorde een penalty tegen Cagliari
EPA Romelu Lukaku scoorde een penalty tegen Cagliari26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerry Cle

  Als de Italiaanse voetbalbond niet wil optreden tegen duidelijk racisme horen ze niet thuis in de UEFA en FIFA.

 • Maria van de Beek

  België en Italië de 2 meest corrupte landen van west-europa, hoor ik een geschiedkundige nog zeggen. Bij ons kunnen ze er ook wat van, als je als voetbalbond je eigen regels niet hard kan maken dan stimuleer je dit racistisch onderbuik gerommel, ze beseffen niet, of erger nog, wel, wat een gigantische voorbeeldfunctie ze hebben.

 • christophe laporte

  Ik blijf erbij...racisme kan niet maar Lukaku wist perfect waar hij naartoe ging toen dat duizelingwekkende contract tekende. Al jaren hoor je dit soort zaken uit Italië en toch tekent die jongen met zijn volle verstand om naar ginds te trekken. Hij had gewoon in Engeland moeten blijven.

 • Jan Halsberghe

  Schande voor de Italiaanse bond.Wanneer zal dat oerwoudgeluid eens stoppen op de velden???????

 • Phil Duncan

  Het zit ingebakken in hun systeem , de bond reageert niet . Beste is het dan gewoon negeren , je loopt anders toch tegen die muur .