Boze Ronaldo stormt kleedkamer in na wissel, zijn vervanger Dybala scoort knappe winner

REUTERS
Juventus
JUV
Juventus JUV
1
0
AC Milan MIL
MIL
AC Milan
Het Inter van Lukaku doet heel weinig fout in de Serie A, maar het is toch Juventus dat als koploper de interlandperiode ingaat. Cristiano Ronaldo was boos na zijn wissel, maar Maurizio Sarri had het gelijk aan zijn zijde. Paulo Dybala, de vervanger van de Portugees, maakte in de 77ste minuut de winnende goal: 1-0.

Juventus speelde vanavond zeker niet goed, maar net op het moment dat AC Milan begon te geloven in een gelijkspel was daar Paulo Dybala. De kleine Argentijn speelde zich met een snelle kapbeweging met zijn goede linker knap fraai en schoot met zijn mindere rechterbeen goed raak in de verre hoek. Zo viel in de 77ste minuut dan toch nog de goal waar iedereen zo lang op wachtte.

EPA

Juventus was duidelijk de betere,  maar tot echt grote kansen leidde dit lange tijd niet. Cristiano Ronaldo speelde een zwakke partij, maar toch ging er even een schok van verbazing door het stadion toen de 34-jarige CR7 tien minuten na rust plots naar de kant werd gehaald door Sarri. Ronaldo had weinig trek om naast zijn coach op de bank te gaan zitten en stormde met boze armgebaren direct de kleedkamer in. Ronaldo zal 22 minuten later vanuit de kleedkamer gezien en gehoord hebben dat zijn vervanger de winnende maakte.

AFP

De Ligt, vorige week de matchwinner in de stadsderby bij Torino (0-1), speelde een uitstekende wedstrijd. De twintigjarige verdediger had een lichte blessure overgehouden aan die ‘Derby della Mole’ en liet daarom de uitwedstrijd bij Lokomotiv Moskou (1-2 winst) in de Champions League schieten, maar vanavond stond De Ligt er gewoon weer.

Juventus heeft nu 32 punten na twaalf wedstrijden. Dat is een punt meer dan Inter, de enige ploeg die het Juventus dit seizoen lastig lijkt te kunnen maken. AS Roma en Napoli hebben inmiddels al een enorme achterstand opgelopen. En AC Milan dan? De rossoneri zijn pas terug te vinden op een treurig stemmende veertiende plaats in de Serie A.

Higuain in duel met Theo Hernandez.
Photo News Higuain in duel met Theo Hernandez.
Bonucci viert met Dybala.
AFP Bonucci viert met Dybala.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc germeau

  De Gouden Bal, dat wordt een Liverpool onderonsje

 • bryan de ceuster

  En volgens mij verwacht hij nog steeds dat hij de Gouden Bal van 2019 kan winnen. Hij mag al blij zijn als hij in de top 10 eindigt dit jaar.

 • marc germeau

  CR7 gaat de geschiedenis in als één van de 10 beste ooit, maar zijn rotkarakter en overgedimensioneerd ego eveneens. Verfoeilijk ventje maar immens voetballer...

 • Jonas Gent

  Sarri zou beter CR7 en Dybala samen laten spelen. Hij maakt het spelletje weer moeilijker dan het allemaal zou moeten, met zijn zogezegde tactische vernuft. Allegri had tenminste door dat je die mannen niet meer moet leren voetballen, dat kunnen ze goed genoeg. Sarri vindt zichzelf de grootste vedette, na 1 goed jaar met Napoli. Hij zal ook nu weer vliegen na (of tijdens?) dit seizoen.

 • Carlos Simonis

  Dybala was de speler die Juventus graag wilde ruilen met Lukaku, omdat hij de laatste tijd weinig scoorde. Nu heeft hij weer een geweldige opleving, en scoort met regelmaat. C.Ronaldo ego is gekwetst door de wissel, prachtig vind ik dat, omdat juist zijn ego hem naar de hoogste regionen heeft gestuwd. Eern speler mag ook nooit tevreden of blij zijn als hij gewisseld wordt. En de trainer heeft altijd gelijk als zijn wissel scoort, dat zijn de wetten van het voetbal.