Balotelli is het beu: spits pikt racistische geluiden niet en knalt bal richting publiek

Balotelli knalde de bal richting de tribunes.
Twitter Balotelli knalde de bal richting de tribunes.

De voetbalfans in Italië hebben zich andermaal op negatieve wijze doen opmerken. Tijdens de Serie A-match tussen Hellas Verona en Brescia vond de thuisaanhang er niets beters op dan Mario Balotelli te trakteren op racistische geluiden. De ex-spits van onder meer Inter en Manchester City pikte dat niet zomaar. Toen hij de bal had in de buurt van de hoekschopvlag, raapte de 29-jarige Italië het leer op en knalde hij het richting de tribunes. Hij hield vervolgens zijn vinger tegen zijn oor, om zo ostentatief te luisteren naar hun geroep. Daarna stapte hij resoluut richting catacomben om te stoppen met voetballen. Zijn teammaats en de spelers van Hellas Verona hielden hem uiteindelijk tegen.

De wedstrijd lag enkele minuten stil, waarna de stadionspeaker een bericht voorlas waarin stond dat de spelers onmiddellijk het terrein zouden verlaten bij een volgend racistisch incident. Het bericht werd door een merendeel van de fans met boegeroep ontvangen. De wedstrijd herbegon uiteindelijk toch, met Balotelli nog op het veld, en eindigde in een 2-1 zege voor de thuisploeg. Balotelli scoorde vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer, maar verder kwamen de bezoekers niet meer.

Ook Romelu Lukaku kreeg dit seizoen al af te rekenen met racisme in Italië. Tijdens de match op het veld van Cagliari hadden de thuisfans apengeluiden in petto voor de spits van de Rode Duivels. In de nasleep besliste de Italiaanse voetbalbond (FIGC) echter om geen stappen te ondernemen tegen Cagliari. Volgens de onderzoekscommissie van de bond werden er geen grenzen overschreden. De geluiden waren “op vlak van schaal en uitvoering niet van die aard om als discriminerend te gelden”, luidde het bij de FIGC. Dit weekend werd Roma-Napoli nog heel even stilgelegd, omdat Kalidou Koulibaly (Napoli, ex-Genk) niet voor de eerste keer racistische slogans naar zijn hoofd kreeg.

AP
EPA
AP23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Natacha Verpoort

  Groot gelijk! maar niet iedereen over dezelfde kam scheren!

 • annie dupont

  sommigen verdienen ne ferme shot onder hun .... zoals kris pieters .. die blijkbaar racisme aanvaardbaar vindt

 • Luc Cleynhens

  Vraag eens aan voetballers en ex voetballers wat spelers onder mekaar zeggen tijdens een wedstrijd !!!! dat is soms nog een pak erger dan wat er op tribunes geroepen wordt. Het zijn ook geen heiligen hoor !!!!!

 • Peet V gilst

  wat is er in dit geval geroepen? ik begrijp t italiaans niet dus kan er niet over oordelen...als t je echt pakt dan stop je en kom je niet terug.Wast een 1ling of n groep of t hele vak? Nu ist elke keer weer n beetje pappen en nathouden...stap dan van het veld en kom echt niet meer terug.

 • danny meulders

  waarom willen al die profvoetballers daar toch gaan voetballen in al die landen van die racisten ? toch niet voor het geld ?