Adios Real! Cristiano Ronaldo trekt voor 100 miljoen euro naar Juventus, waar hij voor vier jaar tekent en wekelijks 565.000 euro zal opstrijken

rv
Het WK is nog niet voorbij, maar dé (voorlopig toch) transfer van de zomer is definitief rond. Cristiano Ronaldo voor 100 miljoen euro van Real Madrid naar Juventus. Real bevestigt op haar website het nieuws. De 33-jarige Portugees, all-time topschutter van Real met 450 goals in alle competities, zal een contract voor vier jaar tekenen bij de Italiaanse kampioen, goed voor 565.000 euro per week. In een emotionele afscheidsbrief op de website van Real smeekt Ronaldo de aanhang van de 'Koninklijke' om begrip.

Dit weekend leek de straffe transfer al nakende, toen Juventus een video op haar website plaatste waarop de meest legendarische nummer zevens uit hun geschiedenis te zien waren. Ronaldo van zijn kant postte op zijn webstek een beeld waarop hij reclame maakte voor zijn onderbroekenlijn met een zwart-wit gestreepte muur op de achtergrond. De volgende video zal er ongetwijfeld eentje zijn waarop de vijfvoudige winnaar van de Gouden Bal Juventus-voorzitter Andrea Agnelli (42) de hand schudt. Die laatste had er een erezaak van gemaakt CR7 naar Turijn te halen. Deze ochtend nog was hij per privé-jet via de luchthaven van Pisa naar het Zuid-Griekse eiland Kalamata gevlogen, waar Ronaldo met zijn gezin de vakantie doorbrengt. Op Instagram-foto's showt hij vriendin Cristiano Rodriguez, de mama van hun dochtertje Alana Martina, en ook Cristiano Jr. is van de partij. 

instagram cristianoronaldo

Met de transfer maakt Cristiano een abrupt einde aan negen jaar Real Madrid. Hij won in die periode vier keer de Champions League en twee Spaanse landstitels. Aanvankelijk leek de 'Oude Dame', die niet tot het klasje der allerrijkste clubs behoort, geen kans te hebben Ronaldo naar het Juventus Stadium te halen. Zeker omdat Cristiano nog een contract in Madrid had tot 2021. Maar dat was buiten de sponsors van Juve gerekend. Hoofdsponsor Fiat bleek ertoe bereid zijn schouders te zetten om het leeuwendeel van de som te financieren. Naast de transfersom is dat ook een loon van bijna 30 miljoen euro per jaar. De familie Agnelli heeft 30 procent van Fiat en 63 procent van Juventus in de handen. Op zijn beurt is Fiat eigenaar van Ferrari - een van de mogelijkheden is dat het loon van Ronaldo betaald wordt via een commerciële deal met Ferrari.

REAL MADRİD KİNG 🎖BEST İN THE WORLD! 🇵🇹⚽️ PLEASE DON'T GO 🙏🏼💔😥

Een foto die is geplaatst door null (@cristiano.by7) op

Dat de transfer nog even aansleepte, zou zijn omdat Real Madrid-voorzitter Florentino Perez aanvankelijk meer eiste dan de aanvankelijk vooropgestelde 100 miljoen euro. De uiteindelijke transfersom blijkt nu 111 miljoen euro te bedragen -  ook Sporting Lissabon, de moederclub van Ronaldo, passeert nog eens langs de kassa en krijgt 11 miljoen euro vanuit Turijn. Perez had in 2009 aan Manchester United 90 miljoen euro betaald om de Portugese superster naar het Bernabeu te halen. 

Ronaldo met zijn vijf Gouden Ballen.
AFP Ronaldo met zijn vijf Gouden Ballen.

Juventus doet met de transfer een gouden zaak. De club pakte dit jaar voor de zevende opeenvolgende keer de scudetto, maar hoopt met de komst van Ronaldo ongetwijfeld nog eens de Champions League te winnen. Het voorbije seizoen werden ze na een spektakelpartij uitgeschakeld in de kwartfinales na een penalty in de slotminuut van... Ronaldo. In de heenmatch in Turijn had CR7 uitgepakt met een hemelse retro. Het jaar daarvoor had Juve de finale verloren tegen Real Madrid met 4-1, na ook opnieuw twee goals van Ronaldo. Ook de finale van 2015 ging verloren, tegen Barcelona. De laatste zege op het kampioenenbal van Juventus dateert van 1996 tegen Ajax.

Heenmatch kwartfinale Champions League: Cristiano Ronaldo scoort met een onwaarschijnlijke omhaal in Juventus.
AFP Heenmatch kwartfinale Champions League: Cristiano Ronaldo scoort met een onwaarschijnlijke omhaal in Juventus.
Terugmatch kwartfinale Champions League: nadat Juventus de achterstand goedmaakt (0-3), slaat Ronaldo toe met een penalty in de slotminuut.
AFP Terugmatch kwartfinale Champions League: nadat Juventus de achterstand goedmaakt (0-3), slaat Ronaldo toe met een penalty in de slotminuut.

Voor Real Madrid speelde Ronaldo van 2003 tot 2008 bij Man United en daarvoor bij Sporting Lissabon (2002-2003). Meteen na de gewonnen Champions League-finale tegen Liverpool eind mei hintte hij al op een vertrek uit Madrid. Dat leek toen vooral om een contractverlenging aan nog gunstigere financiële voorwaarden af te dwingen, maar de wens van Cristiano om te vertrekken uit Madrid op zoek naar een nieuwe uitdaging was dus toch reëel.

🇸 🇺 🇲 🇲 🇪 🇷 🇻 🇮 🇧 🇪 🇸 ☀️🌊❤️

Een foto die is geplaatst door null (@georginagio) op

In een emotionele afscheidsbrief op de website van Real smeekt Ronaldo de aanhang van de 'Koninklijke' om begrip. "Ik heb veel nagedacht en ik weet gewoon dat het tijd is voor een nieuwe fase in mijn leven, een nieuwe cyclus in mijn loopbaan", luidt het. "Daarom heb ik de club gevraagd om een transfer. Ik voel het zo en ik vraag iedereen, en met name onze fans, om me alsjeblieft te begrijpen. De jaren bij Real Madrid in de stad Madrid zijn de gelukkigste van mijn leven geweest. Ik heb alleen maar gevoelens van enorme dankbaarheid voor deze club, voor deze sport en voor deze stad. Voor alle liefde en genegenheid die ik heb gekregen, ben ik heel dankbaar."

"De druk was heel hoog bij Real Madrid, maar ik zal nooit vergeten dat ik hier op een unieke manier van voetbal heb genoten. Mijn ploegmaats waren geweldig, zowel op het veld als in de kleedkamer. Real Madrid heeft mijn hart veroverd en dat van mijn familie. Dit shirt, dit logo en dit stadion Santiago Bernabéu zal ik altijd in mijn gedachten meedragen, waar ik ook ben. Iedereen bedankt en natuurlijk, zoals ik die eerste keer negen jaar geleden in ons stadion zei: Hala Madrid!"

EPA102 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Elle Devee

  Die bedragen zijn toch te gek voor woorden. En dat terwijl er overal ter wereld kinderen omkomen van honger.

 • eric debanne

  Die bedragen zijn niet meer normaal ! Om gewoon tegen een bal te schoppen .... En gewoon mens rond de 1500 euro verdient door te " werken " Meer respect voor een chirurg die mensen hun leven redden en verpleegsters net als brandweerlieden ! Te gek voor woorden !

 • Yvs Bramslecht

  Ik wacht af tot de dag dat heel dat voetbalwereldje als een kaartenhuisje in elkaar stort. Moet je mij maar eens uitleggen waar in landen waar de financiële bankencrisis zo hard toegeslagen heeft, de grootste bedragen rondgaan in het voetbal? Ergens is er iets serieus mis. En op enige nuttige inbreng van UEFA of FIFA moet je niet wachten...dat is één corrupt nest!

 • Gerrit Mangé

  De lonen van voetballers swingen de pan uit, ze zijn ronduit schandalig hoog. Dat om een spelletje te spelen dat ze graag doen om tegen een balletje te trappen. Er zijn mensen die keihard moeten werken en amper een loon van 1400 € /maand verdienen. Het gaat hier niet om leiders van multinationals of hoog opgeleide mensen die iets betekenen voor de mensheid. Schandalig, er zou een maximum moeten opgelegd worden door de FIFA.

 • Sandy Vanroose

  Voor dat loontje haal ik mijn schoenen bijlange niet uit de kast.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00