AC Milan toch in Europa League, TAS aanvaardt beroep tegen uitsluiting

EPA
AC Milan mag dan toch de Europa League in. Het Internationaal Sporttribunaal (TAS) heeft het beroep van de 'rossoneri' tegen hun Europese uitsluiting aanvaard.

Eind juni besliste de UEFA om AC Milan te weren uit de Europa League. De Europese voetbalbond stelde na controles van de financiële balans inbreuken vast op de regels van de Financial Fair Play (FFP). Die stipuleren dat de uitgaven en inkomsten in evenwicht moeten zijn. AC Milan besliste meteen om zijn uitsluiting aan te vechten bij het TAS. Na een marathonzitting gisteren blijkt het dubbeltje voor de Italiaanse club naar de goeie kant te vallen.

Het TAS oordeelde dat het inmiddels beter gaat met de financiële huishouding van de club en stuurt de zaak terug naar de UEFA om met een "beter passende straf te komen" voor de financiële overtredingen van AC Milan de laatste jaren. De sportrechtbank bevestigt in zijn oordeel wel dat de club de FFP niet heeft nageleefd. Het TAS wijst echter op de recente wisseling van eigenaren bij de club en is daarom van mening dat de UEFA opnieuw de situatie moet bekijken.

AC Milan, dat vorig seizoen op de zesde plaats eindigde, mag rechtstreeks de groepsfase van de Europa League in. Atalanta Bergamo, dat de plaats van AC Milan zou hebben ingenomen, moet zich nu via de voorrondes voor de groepsfase zien te kwalificeren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.