42-jarige Buffon tekent nieuw contract bij Juventus, ook Chiellini verlengt met één jaar

AFP
Onvoorwaardelijke liefde. Gianluigi Buffon (42) en Giorgio Chiellini (35) hebben hun contract met één jaar, tot 2021, verlengd bij Juventus. Zo maakte de Turijnse club zopas bekend.

Tussen 2001 en 2018 ontpopte Buffon zich onder de lat van Juventus tot een van ’s werelds beste doelmannen. Vorig jaar ging hij een nieuw avontuur aan bij PSG, maar na 17 wedstrijden keerde hij al terug naar zijn grote liefde. Als back-up van Wojciech Szczęsny, maar dat deert hem allerminst. “Ik ben blij om weer thuis te zijn. Het leven is ongelooflijk en je moet altijd blijven dromen. Deze dag is daar het bewijs van. Als je familie je nodig heeft, kan je niet neen zeggen”, klonk het toen. Een terugkeer die dus nog met een jaartje wordt verlengd.

Ook Giorgio Chiellini, dat andere boegbeeld van de Oude Dame, voetbalt nog een jaar langer in Turijn. De 35-jarige verdediger is sinds 2005 actief bij Juventus, waar hij achterin niet meer weg te denken is. Eerder kwam hij uit voor z’n jeugdploeg Livorno en later Fiorentina. Chiellini sukkelde dit seizoen lange tijd met een knieblessure, medio februari keerde de Italiaanse international terug in de ploeg als invaller. 

Lees ook: Arjen Robben voorgesteld bij FC Groningen: “Ik doe dit uit clubliefde, al kan het ook een rentree voor 1 of 2 matchen worden” 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.