0 op 13: Ronaldo is de Serie A-speler met het minste succes op vrije trap

Photo News
Cristiano Ronaldo heeft al indruk gemaakt in het Juventus Stadium. Alleen zijn vrije trappen staan nog niet op punt, zo wijzen de statistieken uit.

Geen fan van Juventus die niet blij is met de transfer van Cristiano Ronaldo. 19 goals al na 30 matchen, elke keer als hij raak treft in eigen huis roept heel het stadion ‘Siiiiiiiii...’ Alleen op vrije trap wil het nog niet lukken voor CR7. En het is nu niet dat hij ze links laat liggen. Zoals ook op Old Trafford: in zes jaar Manchester, waar hij zijn vrije trap perfectioneerde en zijn traptechniek bekend raakte als die van het ‘vallend blad’, was hij goed voor 13 goals op rechtstreekse vrije trap. In negen jaar Real Madrid mocht hij 30 keer juichen. Een succespercentage van 6%. Zijn laatste goal op rechtstreekse vrije trap was misschien wel de allermooiste en ging de wereld rond: de ultieme 3-3 in de kraker tegen Spanje in een WK-poulewedstrijd. 

Maar in het shirt van de ‘bianconeri’ wil het niet lukken. Aan zijn techniek en ritueel ligt het nochtans niet. Het broekje wordt nog steeds zo hoog opgetrokken, opdat zijn partij gespierde dijen indruk maken. Dertien keer zette Cristiano zich al achter een stilliggende bal, maar niet één keer was hij succesvol. Niemand die slechter doet in de Serie A. Het moet gezegd dat Ronaldo niet alle vrije trappen voor Juve neemt. Ook Pjanic en Dybala, ook gezegend met uitstekende traptechniek, mogen soms hun kans gaan. “Ronaldo is een slimme kerel. Hij weet dat Pjanic en Dybala ook een geweldige vrije trap in huis hebben en zij mogen de ballen pakken die dicht bij de zestien liggen”, aldus Juve-trainer Allegri in november vorig jaar bij Calciomercato. Ronaldo trapt dus vooral de vrije trappen vanop grotere afstand. Minder kans op succes.

De vrijetrapnemers uit de Serie A van dit seizoen.
Fox Sports De vrijetrapnemers uit de Serie A van dit seizoen.

De reactie van Dybala vorige zomer kon alvast tellen, toen hij vernam dat Juventus Ronaldo had weggekocht bij Real. “Toen ik dat nieuws las, stuurde ik meteen een berichtje naar Pjanic. ‘Sorry, Mire, maar ik denk niet dat je nog veel vrije trappen zal mogen nemen dit jaar.’ Nu, zonder te lachen, we weten hoe het werkt: op links staat Ronaldo, wij staan er gewoon naast opdat de foto er goed zou uitzien.”

AFP4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dretie munkies

  Ronaldo is gewoon een fel overroepen speler !

 • Raf Vertongen

  Hij concentreert zich teveel op zijn aanloop. Is meer show dan wat anders

 • Carlos Simonis

  En geen enkele speler die C.Ronaldo durft tegen te spreken. Hij gunt ook niemand anders een vrije trap, en hij juicht zelden als een teamgenoot scoort. Maar ondanks dat blijft hij een van de beste speler van de wereld.

 • jean petermans

  Heeft ook te maken met het opstellen van de verdediging tijdens een vrije trap, Italiaanse ploegen zijn daar meesterlijk in.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00