“Probeer voor één keer geen rat te zijn!”: stoppen slaan door bij Napoli-eigenaar nadat Mertens & co zuur puntenverlies lijden

Aurelio De Laurentiis
Rv Aurelio De Laurentiis
Dries Mertens en Napoli konden gisteren niet winnen van Atalanta en Timothy Castagne. Het werd uiteindelijk 2-2 na controversieel scheidsrechterswerk van Piero Giacomelli in het slot van de match en na afloop sloegen ook bij Aurelio De Laurentiis, de flamboyante eigenaar van de Napolitaanse topclub, de stoppen door.

Even terugspoelen naar gisteravond. Helemaal in het slot van de wedstrijd, bij een 2-1-voorsprong voor de thuisploeg, zwiepte invaller Dries Mertens de bal voor doel. Daar leek Fernando Llorente in kansrijke positie te komen, maar dat was zonder Simon Kjaer gerekend: de ingevallen Atalanta-verdediger werkte zijn opponent, die ook wel de elleboog liet wapperen, tegen de grond met het betere judowerk. Al wat blauw en wit was scheeuwde om een penalty, maar scheidsrechter Piero Giacomelli liet gewoon begaan. De bal ging naar de overkant, waar Josip Ilicic, randje buitenspel, raak mocht schieten. Geen penalty en 3-1, wél 2-2, en het spel zat op de wagen.

Er ontstond tumult langs de zijlijn en ook na ellenlang overleg met de VAR werd het doelpunt van de bezoekers, waarbij ook Timothy Castagne het moest stellen met een invalbeurt, goedgekeurd. De gele kaarten vlogen in het rond, coach Carlo Ancelotti (die aanvankelijk de gemoederen nog probeerde te bedaren) en één van zijn assistenten werden zelfs met rood weggestuurd. 2-2 was ineens ook de eindstand, scheidsrechter Giacomelli verliet het veld in het San Paolo stadion onder een striemend fluitconcert. “Dit is een aanslag op mijn professionalisme, mijn spelers en mijn club”, was Ancelotti na afloop streng voor Giacomelli.

We hebben er genoeg van. Zonder ons zouden de scheidsrechters aardappelen aan het schillen zijn

Aurelio De Laurentiis

Ook bij Aurelio De Laurentiis, de sterke man bij Napoli, zat het diep. “Waarom moet je, als er een VAR aanwezig is, acht minuten blessuretijd bijtellen? Er wordt dan toch enkel nog maar geduwd en geschreeuwd. En waarom dit belachelijk gedrag van de ref, die een gentleman zoals Ancelotti wegstuurt? We hebben er genoeg van. Zonder ons zouden de scheidsrechters aardappelen aan het schillen zijn. We zijn het moe om voor dit scheidsrechterlijk niveau te betalen”, zei hij tegen Sky Sport Italia.

Journalist krijgt veeg uit de pan

Toen De Laurentiis nadien ook nog een vraag kreeg van een journalist van een ander medium, ging hij helemaal door het lint. “Ik heb net 20 minuten gesproken. Probeer voor één keer in je leven geen rat te zijn. Wees niet de journalist die koste wat het kost wil tonen wat voor sensatie hij is. Probeer een professional te zijn en neem je verantwoordelijkheid om niet alleen dicht bij Napoli te staan als ploeg, maar om dicht bij het voetbal te staan in het algemeen”, kreeg de journalist de volle lading.

EPA

“Deze mensen (de scheidsrechters, red.) gaan te ver in het niet nemen van hun verantwoordelijkheid”, was het nadien nogmaals de beurt aan de spelleiding. “Ze laten na dingen duidelijk te maken. Ik weet niet of dit strafschop was, maar laat ons op z’n’minst de review van de VAR zien. Toon het ons, zodat de supporters zich er kunnen bij neerleggen. Er zijn 80 miljoen Napolitanen in de wereld en ze keken allemaal – toon het hen. Toon het!”, klonk het.

Photo News
Photo News11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • karl van dyck

  Die ging niet door het lint. Die zegt hoe het is in het voetbal of gelijk welke sport waar mensen het spel in goede banen moet lijden.Met de alomtegenwoordige technologie vandaag de dag, moet het toch mogelijk zijn om een mens als arbiter en de daarbij horende beslissingen van deze persoon,om deze te vervangen door een mechanisch model dat met de allerfijnste technologische snufjes werkt voor het voetbal of voor gelijk welke andere sport waar mensen het spel moeten lijden.

 • louis meuleman

  Louis Meuleman Het is altijd de schuld van de scheidsrechter als ze verliezen sinds er veel geld mee gemoeid is ,alleen de scheidsrechters die een peulschil verdienen zijn steeds de dupe, in het bedrijfsleven verdiend een leiding gevende meer dan de mensen in de productie omdat hij alles in goede banen moet leiden ,waarom niet in het voetbal dan zouden er bekwame mensen die job nog willen doen

 • Toon Schouteden

  Was zeker géén strafschop en aan de overkant ook zeker géén buitenspel... nog niet eens op het randje!

 • Erwin Lambrechts

  Die heeft overschot van gelijk sinds de VAR is de onkunde nog erger geworden en de scheidsrechters Worden volgens mij er af en toe beter van

 • Ralph Camberlin

  voor mij geen Penalty, maar rood voor Llorent voor elleboogwerk, daarna geen offside