"Maurizio Sarri opvolger van Benitez bij Napoli"

Maurizio Sarri, op dit beeld temidden van zijn spelers, leidde Empoli het voorbije seizoen naar een vijftiende plaats in de Serie A.
EPA Maurizio Sarri, op dit beeld temidden van zijn spelers, leidde Empoli het voorbije seizoen naar een vijftiende plaats in de Serie A.
Maurizio Sarri gaat aan de slag als nieuwe coach van Napoli, de ploeg van Rode Duivel Dries Mertens. Volgens verschillende media wordt het nieuws vandaag officieel.

Napoli zoekt een opvolger voor de Spanjaard Rafael Benitez, die naar Real Madrid verkaste. Clubvoorzitter Aurelio de Laurentiis heeft met Sarri naar verluidt een akkoord over een contract voor een jaar (met optie op een extra jaar). De 56-jarige Italiaan vertrok onlangs bij Empoli. Die club leidde hij afgelopen seizoen naar de vijftiende plaats in de Serie A, nadat Empoli het seizoen voordien onder zijn leiding de promotie had afgedwongen.

Voor Sarri ligt in Napels een contract klaar dat hem jaarlijks anderhalf miljoen euro zal opleveren. Daarmee vervijfvoudigt hij zijn loon van bij Empoli. Napoli beëindigde het voorbije seizoen op de vijfde plaats en greep zo naast een ticket voor de Champions League. Mertens en co spelen volgend seizoen in de Europa League. Daarin sneuvelde de club het voorbije seizoen pas in de halve finale tegen Dnipro.