'Driesje' Mertens scoort 50e goal voor Napoli, maar ook dan vergeet hij zijn Katrin niet

Napoli heeft vanmiddag opnieuw gewonnen en Dries Mertens stond andermaal aan het kanon. De Rode Duivel scoorde het laatste Napolitaanse doelpunt in de 3-1 zege tegen Pescara en hij bracht zo zijn totaal voor Napoli op vijftig goals. En dat vierde de aanvaller met een nieuwe versie van zijn traditionele viering. Mertens tekende in de camera een hartje voor zijn vrouw Kat Kerkhofs. Behalve Napoli won ook AS Roma en het was Radja Nainggolan die na twaalf minuten de score opende.

Vijf minuten na het doelpunt van Nainggolan kon Dzeko de bezoekers op een dubbele voorsprong zetten in Udine, maar hij miste vanaf elf meter. Zo bleef de 0-1 op het bord. Zonder een geblesseerde Thomas Vermaelen was Radja Nainggolan opnieuw de enige Belg aan de aftrap bij de Romeinen. Aan de overkant bij Udinese werd Sven Kums een kwartier voor tijd naar de kant gehaald. Roma behoudt zijn tweede plek, op één punt van leider Juventus, dat nog twee matchen tegoed heeft. Udinese staat elfde.

Dries Mertens stond bij Napoli, dat rode lantaarn Pescara versloeg met 3-1, opnieuw 90 minuten diep in de spits en bedankte coach Sarri met een doelpunt. De Rode Duivel zag eerst hoe Tonelli (47.) en Hamsik (49.) meteen na de pauze een beslissende kloof sloegen om in het slot (85.) zelf toe te slaan. Het is voor Mertens zijn twaalfde competitietreffer van het seizoen, zijn negende in iets meer dan een maand. Pescara kon in het slot nog milderen dankzij een strafschopdoelpunt van Caprari (90.+4), maar blijft laatste. Napoli staat derde, op vier punten van leider Juventus.

Dennis Praet stond bij Sampdoria opnieuw in de basis, maar kon zijn team niet aan de drie punten helpen. Tegen Empoli bleven Praet en co op een 0-0 gelijkspel steken. De Leuvenaar werd na 68 minuten naar de kant gehaald. Sampdoria blijft tegenvallend dertiende, Empoli kampeert op de zeventiende stek.

Jordan Lukaku ten slotte bleef op de bank in de 2-1 zege van Lazio tegen Atalanta. Voor de jongste Lukaku is het al van begin december geleden dat hij nog eens speelminuten kreeg.

AFP
REUTERS
AFP
EPA
Getty Images