'Dikke' Higuaín moet het nog maar eens ontgelden: "Hij meldde zich bij Juventus als varkentje"

Photo News
Een kat in een zak kopen, zullen we het niet noemen, maar bij Juventus zullen ze zich toch eens duchtig in de haren gekrabt hebben toen ze hun fel gemediatiseerde topaankoop Gonzalo Higuaín voor het eerst op het veld zagen verschijnen. De man van 90 miljoen euro stond niet bepaald scherp, na een oefenpot tegen het Engelse West Ham United, die met 3-2 werd gewonnen, moest de Argentijnse doelpuntenmachine het dan ook flink ontgelden. En zijn gewicht blijft voor beroering zorgen.

Ook ex-voetballer Robert Prosinecki (47), die op een blauwe maandag nog bij Standard verzeilde, heeft zijn bedenkingen bij de manier waarop de man die in Napels al zijn ruiten heeft ingegooid zich aanmeldde bij 'Juve'. In de Kroatische pers klinkt het als volgt: "Ik was werkelijk geschokt toen ik hem zag want hij weegt meer dan mij! Ze hebben negentig miljoen euro betaald voor Higuaín en hij meldde zich als een klein varkentje bij zijn nieuwe club Juventus. Ik kan mij indenken dat trainer Massimiliano Allegri flink geschrokken is. Al zal hij hem binnen de kortste keren wel weer fit krijgen."

Niet enige met overgewicht
En inderdaad, de vandaag 49 kaarsjes uitblazende Italiaan Allegri maakt zich weinig zorgen over het op tijd scherp krijgen van zijn superaanwinst. "We weten dat Gonzalo een uitstekende speler is. Wij hebben ook gemerkt dat hij nog niet in topconditie verkeert misschien, maar hij is lang niet de enige in de ploeg. Ook de spelers die het EK gespeeld hebben, kampen met wat overgewicht. We hebben momenteel twee groepen in de selectie en de ene is al wat fitter en scherper dan de andere."

Photo News
Getty Images