"Concurrent Nainggolan out tot oktober"

getty
Kevin Strootman is teruggeworpen in zijn revalidatie na een zware knieblessure. De Oranje-international van AS Roma zat in het voorbije weekeinde nog bij de selectie voor het oefenduel met Sevilla, maar volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport zou de rentree van de oud-PSV'er minimaal twee maanden vertraging hebben opgelopen.

Strootman speelde eind januari voor het laatst een wedstrijd voor zijn Italiaanse werkgever. Hij liep toen een nieuwe knieblessure op. De middenvelder scheurde in het voorjaar van 2014 een kruisband en miste daardoor het WK. Afgelopen januari moest hij zich weer aan zijn gekwetste knie laten helpen.

Italiaanse media suggereerden vorige maand al dat de comeback van Strootman moest worden uitgesteld tot november. Hij verwees die suggestie via Twitter naar het rijk der fabelen. ,,Dat zijn belachelijke geruchten'', zei Strootman op 17 juli.

Volgens La Gazzetta dello Sport zou Strootman de voorbije dagen in Nederland zijn geweest om zijn knie te laten checken. Volgens de krant zou het 'moraal van Strootman zeer laag zijn'. AS Roma-trainer Rudi Garcia sprak vorige week nog de hoop uit in september weer te beschikken over de volledig fitte Strootman.

Kevin Strootman.
getty Kevin Strootman.