Sergio Ramos: "Zou graag carrière afsluiten bij Real"

REUTERS
Verdediger Sergio Ramos is zeer tevreden met zijn nieuw contract bij Real Madrid. Dat zei de 29-jarige Spaanse verdediger. Ramos tekende een nieuwe overeenkomst in het Estadio Santiago Bernabeu tot 2020.

Na twee maanden van geruchten over een transfer naar Manchester United en een ruzie met voorzitter Florentino Perez zou Sergio Ramos uiteindelijk een substantiële salarisverhoging gekregen hebben van de 'Koninklijke'. Ramos tekende zijn contractverlenging publiekelijk in het bijzijn van Florentino Perez. De financiële details van zijn contract werden niet vrijgegeven.

"Ondanks het feit dat de onderhandelingen lang hebben aangesleept, waren mijn hoofd en mijn hart altijd bij deze club", verkondigde Ramos. "Ik heb nooit gezegd dat ik de club wou verlaten. Ik zou juist graag mijn carrière hier beëindigen. Een deel van deze club mogen zijn is een droom die ik zo lang mogelijk wil laten blijven duren. Het dragen van de aanvoerdersband (sinds het vertrek van Casillas naar Porto, red) is een enorme eer, maar het brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee."

Ondertussen noemde Florentino Perez Ramos "een van de belangrijkste spelers in de geschiedenis van de club". De voorzitter liet weten blij te zijn dat de verdediger nog vijf jaar bij Real zal blijven.

Sergio Ramos is een jeugdproduct van Sevilla en werd in 2005 overgenomen door Real Madrid. Ramos hielp Real Madrid aan drie landstitels en aan 'la decima', de tiende titel in de Champions League in 2014. Hij kopte in de finale tegen Atlético Madrid in blessuretijd de gelijkmaker voorbij Thibaut Courtois.

De Madrilenen zouden ondertussen ook dicht bij een contractverlenging staan voor die andere centrale verdediger, Pepe (32). De Portugees vormt al sinds 2007 een solide duo met Sergio Ramos.

Middenvelder Mateo Kovacic (21) wordt in de wandelgangen ook genoemd als mogelijke versterking voor de troepen van coach Rafael Benitez. De Kroaat van Inter Milaan zou zo'n 35 miljoen euro moeten kosten.