Scorende doelman schenkt zijn ploeg een punt en is de held van Augsburg

Augsburg kalecisi Hitz uzatmalarda gol attı.
Het is de ultieme droom van een doelman. Bij een achterstand in de allerlaatste minuut van de partij mee naar voren trekken om zo toch nog minstens een punt uit de brand te slepen. Marwin Hitz verwezenlijkte die droom vanmiddag.

De Zwitserse doelman van Augsburg maakte diep in blessuretijd gelijk tegen Bayer Leverkusen: 2-2. Hitz is zo de eerste doelman in bijna dertien jaar die een velddoelpunt heeft gemaakt. De laatste was Frank Rost, die op 31 maart 2002 scoorde voor Werder Bremen.

Leverkusen was via Josip Drmic al vroeg op voorsprong gekomen, waarna de Braziliaan Caiuby gelijk maakte. Zes minuten voor tijd leek Stefan Reinartz Leverkusen de zege te bezorgen, tot Hitz, meegekomen bij een hoekschop, diep in blessuretijd de 2-2 binnentikte.

Bizarre owngoal
Het zal deugd doen bij de Zwitser, want vorig seizoen kreeg het sluitstuk van Augsburg af te rekenen met een bizar eigen doelpunt. In de wedstrijd tegen Mainz (dat met 3-0 won) kreeg Hitz het leer vol in het gelaat door zijn ploegmaat Matthias Ostrzolek waarna de bal in doel verdween (bekijk die beelden hieronder). De nachtmerries maken vanavond echter plaats voor een mooie droom.

GETTY
GETTY
GETTY
AP
AP
AP
AFP