Schweinsteiger fleurt helemaal op in Amerika en treft al na 17 minuten raak

AFP
Exact 17 minuten had Bastian Schweinsteiger (Chicago Fire) nodig voor zijn eerste treffer in de Major League Soccer (MLS). De ex-speler van Manchester United kopte tegen Montréal Impact de openingstreffer hard tegen de touwen. Uiteindelijk eindigde de partij op een 2-2 gelijkspel.

Debuteren in stijl heet dat dan, Schweinsteiger bewees meteen zijn waarde met een kopbaldoelpunt en kreeg ook daarna meermaals de handen op elkaar met prima acties en dito passes. Ondanks de vroege 1-0 maakte het Montréal van Laurent Ciman (die ontbrak door een knieblessure) na de pauze weer gelijk. Mancosu tekende voor de gelijkmaker. De bezoekers leken op een driepunter af te stevenen toen Ballou in minuut 90 er nog 1-2 van maakte. Solignac bezorgde Chicago Fire diep in de extra tijd toch nog een punt. Schweinsteiger maakte de negentig minuten vol. In de stand blijven beide ploegen wel onderaan bengelen in de Eastern Conference. Chicago Fire staat zevende, Montréal Impact pas tiende en voorlaatste.

EPA
AFP
AFP
AFP
AFP

Jelle Van Damme en LA Galaxy onderuit bij Vancouver

Jelle Van Damme en Los Angeles Galaxy liepen tegen een 4-2 nederlaag bij de Vancouver Whitecaps aan. Voor Galaxy was het al de derde verliespartij in vier wedstrijden, het staat pas tiende en voorlaatste in de Western Conference. De thuisploeg klom op voorsprong via Techera (19.), Galaxy sloeg echter meteen terug en kwam dankzij twee doelpunten van Romain Alessandrini (26. en 30.) op 1-2. Na rust ging het echter helemaal fout voor LA. Montero (66.) en tweemaal Laba (67. en 87.) bezorgden de Whitecaps een 4-2 overwinning. Bij de bezoekers speelde Van Damme een volledige match.