Scholes hekelt speelstijl United: "Ze nemen geen risico's"

Paul Scholes (links) mer Ryan Giggs als speler van Manchester United.
AP Paul Scholes (links) mer Ryan Giggs als speler van Manchester United.
Paul Scholes is niet bepaald een fan van de manier waarop Louis van Gaal Manchester United laat spelen. Dat zegt het clubicoon van United in een interview op BBC Radio Manchester.

Scholes is wel te spreken over de verdediging van de huidige nummer vier van de Premier League. "Die wordt geweldig gecoacht", vindt de oud-middenvelder. Maar de speelstijl die Van Gaal hanteert, kan hem verder niet bekoren. "Er is te weinig creativiteit en er worden te weinig risico's genomen. Het is een ploeg waar je niet graag tegen speelt, want ze voetballen vanuit een hechte organisatie. Maar het lijkt alsof Van Gaal niet wil dat zijn spelers een mannetje voorbijgaan en het is waarschijnlijk geen team waar ik graag in had willen voetballen."

United heeft in de competitie tot nu toe vijftien keer gescoord, het minste van de top vier. De kritiek op aanvalsleider en captain Wayne Rooney, die in negen Premier League-duels slechts twee goals maakte, zwelt daarom aan. Scholes vindt dat onterecht en denkt dat de meeste aanvallers niet veel zouden scoren met de tactiek van Van Gaal. "Ik heb met geweldige spitsen samengespeeld, onder wie Ruud van Nistelrooij, Andy Cole, Dwight Yorke en Teddy Sheringham, en volgens mij zou geen van hen goed functioneren in dit elftal."

EPA