Schokkende beelden: Londense politie verspreidt video waarin Ajax-hooligans agenten aanvallen voor halve finale tegen Tottenham

Agent probeert hooligan te stoppen.
Metropolitan police Agent probeert hooligan te stoppen.
Vier Ajax-hooligans die betrokken waren bij de supportersrellen in Londen zijn door de politie aan de digitale schandpaal genageld. Op de officiële website van Metropolitan Police zijn vrijdag beelden verspreid waarop te zien is dat de Amsterdamse vechtersbazen politieagenten uitdagen en met bakstenen gooien.

Eén van de vier supporters is vrijdag veroordeeld tot zeven maanden gevangenisstraf. Op beelden is te zien dat hij een medewerker van de hulpdiensten van achteren benadert en dan ineens met gebalde vuist uithaalt. Vervolgens grijpt hij zich vast aan een lantaarnpaal, springt hij in de lucht en probeert zo een andere agent te schoppen.

Drie andere Ajax-fans kregen twintig weken celstraf voor hun rol bij de supportersrellen. Ze wikkelden hun broekriem om hun handen, om ze als wapens te kunnen gebruiken. De vier hooligans kregen ook stadionverboden van zes jaar van een rechtbank in Londen.

De supportersrellen waren op 30 april. Op die dag speelde Ajax in Londen voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur. Buiten het stadion van de Spurs raakten supportersgroepen slaags met elkaar. De verdachten haalden tegels uit het voetpad en gooiden die naar Engelse fans. Ook brokken beton en glazen flessen werden over en weer gegooid.

Op de website van de Londense politie worden de veroordeelden met naam en toenaam en herkenbaar in beeld gebracht.




5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ben Van Beveren

  Wat een bende losers. Enkel in groep reageren die zo. Eens goed straffen dat krapuul!

 • guy Van Deun

  Mooi en eerlijk om de namen bekend te maken. Als men echt zo laf is dan mag en moet dat iedereen weten uit die gast zijn omgeving.

 • geert voet

  Goed , met naam en herkenbare foto op het internet ! Dat zou verplicht moeten worden voor elke crimineel die ze pakken !!!

 • corto maltese

  Goed werk van de Londense politie!

 • willem merken

  En dat is alles? En wij ons maar afvragen waarom er geen respect meer is voor de politie en de hulpdiensten.