Schokkende beelden: Carrasco snelt als eerste ter hulp naar ploegmakker die na contact bewusteloos blijft liggen

Nicolás Gaitán gaat voor dood neer na botsing.
Twitter Nicolás Gaitán gaat voor dood neer na botsing.
Yannick Carrasco heeft ook zijn derde wedstrijd in de China Super League verloren. Dalian Yifang verloor deze middag met 0-3 van Beijing Guoan. Dé fase van de wedstrijd was echter nog pijnlijker dan de tegendoelpunten. Nicolás Gaitán ging na een contact tegen de slaap voor dood neer. Carrasco snelde hem al snel ter hulp. 

Carrasco draaide Gaitán op zijn rug en voorkwam zo dat hij zijn tong inslikte. Ook toen de medische staf ter plaatse was, bleef Carrasco in de weer voor zijn maatje van bij Atlético Madrid.

Twitter
Twitter

Het spijtige incident met Gaitán vond plaats na 55 minuten.  Dalian Yifang stond toen al 0-2 in het krijt en verloor uiteindelijk nog met 0-3. 

Na 8-0 verlies op de openingsspeeldag en de 2-0 nederlaag van vorige week, lukte het dus ook in eigen huis niet om punten te pakken. 

Voor de bezoekers scoorde Jonathan Soriano twee keer. De Spaanse spits kwam eind februari over van Red Bull Salzburg. Wei Shihao scoorde het andere doelpunt. 

Carrasco werd opnieuw uitgespeeld als diepe spits en ging mee ten onder met zijn ploeg. Zo liet Yifang geen enkel schot op doel optekenen en kwam het niet verder dan 26 procent balbezit. 

Na drie speeldagen staat Dalian Yifang laatste met nul punten, nul gemaakte doelpunten en dertien tegengoals.. 

Sina5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kristof Gijsels

  '... snelt als eerste te hulp'. Ik denk da de redactie eerst het filmke nog eens mag bekijken...

 • Dominik Perinjoo

  ik zie Carrasco zeker niet als eerste naar de speler lopen die op de grond ligt.....

 • jacques hillaert

  Duim voor Carrasco !!!

 • Louis Heyens

  dat voorval is erg maar nog erger is de verslaggeving => Carrasco draaide Gaitán op zijn rug en voorkwam zo dat hij zijn tong inslikte ... ieder kind (behalve de verslaggever) weet dat je een bewusteloos iemand niet op de rug mag leggen (tenzij bij reanimatie) maar op zijn zijde en als de verslaggever even naar de beelden gekeken had zou hij gezien hebben dat Carrasco (of wie dan) dat ook dat gedaan heeft.

 • Gerrit Baas

  Wat een carriere move!!! Spijtig om zo een talent verloren te zien gaan.