Saúl Niguez ondertekent forse contractverlenging bij Atlético

EPA

Saúl Niguez voetbalt sinds 2007 voor Atlético Madrid en lijkt niet van plan de club te willen verlaten. De 22-jarige middenvelder heeft zijn verbintenis met vijf seizoenen verlengd en ligt nu tot medio 2026 onder contract in de Spaanse hoofdstad. Dat heeft de club van Rode Duivel Yannick Carrasco vandaag bekendgemaakt.

"Ik ben erg tevreden met mijn contractverlenging", reageerde Saúl op de clubwebsite. "Bij 'Atléti' zijn we een grote familie en er bestaat voor mij geen betere plaats om te voetballen. Ik zal ontzettend hard mijn best doen op het veld om de club te bedanken voor het vertrouwen in mij."

Saúl kwam in 2007 in de jeugdopleiding van Atlético terecht, en mocht in 2012 voor het eerst proeven van het echte werk. Na een uitleenbeurt van een seizoen (2013-2014) aan Rayo Vallecano keerde hij terug naar 'Los Colchoneros', om er vervolgens uit te groeien tot sterkhouder. Vorige maand was Saúl nog met Spanje actief op het EK voor spelers onder de 21 jaar in Polen. De Spanjaarden verloren er vrijdag de finale van Duitsland met 1-0.

Atlético sloot het afgelopen seizoen af op de derde plaats in de Primera Division, achter grootmachten Real Madrid en Barcelona.