Russische internationals Mamaev en Kokorin moeten twee maanden de cel in na geweld in café

rv
De Russische internationals Pavel Mamaev en Alexander Kokorin zijn tot 8 december in voorlopige hechtenis geplaatst in afwachting van hun proces, zo melden Russische media. Het tweetal wordt beschuldigd van agressie tegenover een hoge functionaris van het Russisch ministerie van Handel.

Woensdag werden ze al administratief aangehouden voor een periode van 48 uur. Mamaev, een 30-jarige middenvelder en 15-voudig Russisch international, en Kokorin, een 27-jarige aanvaller en 48-voudig international, sloegen maandag in een café in de hoofdstad Moskou functionaris Denis Pak met een stoel op zijn gezicht. Dat bleek uit bewakingsbeelden. Daarna volgde nog een handgemeen met een collega van Pak. Enkele minuten eerder waren de twee voetballers op straat al slaags geraakt met de chauffeur van een tv-presentatrice.

Nadien bleven beide spelers anderhalve dag spoorloos, totdat ze zich woensdagnamiddag toch aanmeldden op het politiekantoor voor ondervraging nadat de autoriteiten gedreigd hadden een aanhoudingsbevel uit te vaardigen. Beide spelers worden nu beschuldigd van hooliganisme en daarop staan in Rusland celstraffen tot vijf jaar.

Eerder op woensdag eiste de Russische Premier League (RPL) al een levenslange schorsing op Russisch grondgebied voor beide spelers.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • wil baken

  Waarom moet je daar in godsnaam voor schorsen ? spreek een gewone straf uit zoals tegen elke burger, iedereen gelijk voor de wet ! Als u of ik dat doet is het gewoon voor de rechter verschijnen en klaar. Mensen zijn totaal vervreemd aan het geraken van geweld, dertig jaar terug was er elk weekend in elk dorp zo een vechtpartij. Geweld was ooit de normaalste zaak van de wereld er zijn beschavingen gekent waar 85% van de mensen stierf door geweld nu is dat 0.001%.... dus stop met overdrijven.

 • Steven Moreels

  idioten die lak hebben aan een elimentaire vorm van beleefdheid.

 • Frank Sente

  Da zijn maar gewoon Ruskes zene.Davai....

 • Sobek Wessels

  Elke vorm van Geweld kan niet zwaar genoeg bestraft worden ! Het wordt hoogtijd om geweldenaars uit de samenleving te verwijderen ... de planeet is toch al overbevolkt !

 • rudolf jacobs

  Ze hadden beter naar belgie gevlucht,hoogste straf een enkelbandje en een vingertje