Rouwende Leicester-fans woedend op journalist die zegt dat voorzitter minnares had: “Dat je zoiets durft uitkramen in onze donkerste uren, een schande”

Nursara Suknamai, ex-schoonheidskoningin en medewerkster van Vichai Srivaddhanaprabha, kwam om het leven bij de helikoptercrash.
RV Nursara Suknamai, ex-schoonheidskoningin en medewerkster van Vichai Srivaddhanaprabha, kwam om het leven bij de helikoptercrash.

Een BBC-journalist heeft zich de woede van de Leicester-fans op de hals gehaald na ongepaste uitlatingen over voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha. Dan Roan was met een collega aan het praten bij de bloemenzee aan het King Power Stadium, maar wist niet dat er een camerateam van Sky News in de buurt stond dat opnames maakte voor een livestream. De tv-ploeg hoorde Roan zeggen dat Nursara Suknamai, één van de vijf dodelijke slachtoffers bij de helikoptercrash, de minnares van de sterke man van Leicester City was. “In tegenstelling tot de minnares, ook bekend als staflid, die bij de crash omkwam...”, maakte Roan zijn zin niet af, waarna hij eraan toevoegde: “Maar dat is wat je doet als je een miljardair bent (er een minnares op nahouden, red.), het ligt voor de hand, dus moeten we er niet over oordelen.”

De woorden van Roan kwamen keihard aan bij de rouwende fans van Leicester City. Op sociale media gaven die de journalist meteen lik op stuk. “Het doet er niet toe of dit een privé-gesprek was, je stond op vijf meter van het eerbetoon aan onze voorzitter. Dit klinkt zo respectloos en kwetsend. Je zou beschaamd moeten zijn. Kom nooit meer in de buurt van mijn voetbalclub”, schreef iemand. Een andere Leicester-fan tweette: “Verlaat Leicester en keer nooit meer terug. Het feit dat je zoiets durft uitkramen in onze donkerste uren, is een regelrechte schande en toont aan wat voor persoon je bent.”

De geschrokken journalist verontschuldigde zich later op Twitter voor zijn lapsus. “Ik wil mij excuseren voor enkele uitlatingen die ik deed tijdens een privé-gesprek met een collega. Ik wilde absoluut niemand in diskrediet brengen.”

Nursara Suknamai was een gewezen schoonheidskoningin uit Thailand, die later een medewerkster werd van Vichai Srivaddhanaprabha bij Leicester City. De grote baas van de Engelse eersteklasser was getrouwd en had vier kinderen.

AFP
Photo News
REUTERS11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Of het nu de waarheid is of niet doet er niet toe. Het was zijn privé leven en dat moet men respecteren. Net zoals men zijn familie moet ontzien en bovendien ook geen betuttelend en morele oordelen moet over vellen.

 • kevin dauphin

  Zeer Onrespectvol maar die man beslist niets, zegt enkel zijn mening wat volgens mij nog altijd mag ... nu overdrijven ze er wel want hadden het normale werkmensen geweest was het zo geen publiek drama .... een mens zit raar in elkaar

 • Markske Pieters

  De waarheid of niet. Het is niet aan anderen om te beslissen hoe het er in hun huishouden aan toe gaat. Indien dit voor zijn vrouw geen probleem was.

 • Bruno Zonnekeyn

  Er kan hier wel een beetje respect af worden gedwongen ook al is dit de waarheid. Mensen zijn aan het rouwen en dan komt zo'n paljas eventjes zeggen dat het zijn maritresse was niet mee omkwam in de crash. Zo stom van die reporter.

 • Jos Schepens

  Had dat al direct door wanneer er zo laat gecommuniceerd werd over wie nu allemaal in die helicopter zat!