Ronduit indrukwekkende spelersparade Flamengo loopt uit de hand: agent in chaos omver gereden

REUTERS
Wat een feestweekend voor Flamengo en zijn vele fans. Zaterdag de Copa Libertadores veroverd, zondag kampioen van Brazilië zonder te spelen. Maar de ronduit indrukwekkende spelersparade in de straten van Rio kende een einde in mineur, met geweld tussen supporters en politie. In de chaos raakten enkele agenten gekwetst.
REUTERS

38 jaar lang was het geleden dat Flamengo de Zuid-Amerikaanse versie van de Champions league nog eens veroverd had. Dankzij twee late goals in het Peruaanse Lima van Gabriel Barbossa, de schoonbroer van Neymar, ging Braziliës grootste club in enkele minuten van de hel naar de hemel. Niet veel later trokken tienduizenden liefhebbers van ‘Fla’ richting het historisch stadscentrum van Rio, om hun rood-zwarte helden in de ochtend te verwelkomen. Een meer dan indrukwekkende spelersparade in open bus was het gevolg, met veel gezinnen en kinderen in de straten. Overal vlaggen en veel vuurwerk. (lees hieronder verder)

Photo News
REUTERS
Photo News
Photo News
AFP
AFP

Maar in de namiddag, toen de festiviteiten stilaan een einde kenden, ging het mis. Groepjes fans zouden geen respect meer getoond hebben voor de veiligheidsperimeter, ingesteld om enige afstand te bewaren tussen spelers en fans. Waarop de bus de hoofdweg afsloeg en de oproerpolitie ingreep. Die laatste werd dan weer bekogeld met stenen, flesjes bier en andere voorwerpen. Cecilia Olliveira, een Braziliaanse journaliste, getuigde hoe in de chaos een agent overreden werd door collega’s in een wagen.

-
REUTERS -
-
REUTERS -
-
REUTERS -
-
AFP -
-
AFP -
-
AFP -
-
REUTERS -
-
REUTERS -
-
REUTERS -
-
REUTERS -3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dave Janssens

    Guy Van Severen heeft nog nooit van de favela's gehoord neem ik aan? In Brazilië is verre van alles rozengeur en maneschijn (...). Ondanks staan daar mss wel 100.000 mensen de overwinning van hun club te vieren en zijn het, zoals dat iig ook overal ter wereld het geval is, enkele heethoofden die het verpesten. Denk maar aan de rellen in Parijs na het winnen van het WK. De overgrote meerderheid zal het zwaar veroordelen maar verder niet aan hun hart laten komen. En gelijk hebben ze.

  • Lucas Vissers

    Voetbal een feest !

  • Guy Van Severen

    Gedaan met leuke samba-feesten in Brazilië ! Geweld zoals overal ter wereld ! Spijtig !