Ronaldo schenkt Juve in extremis goede uitgangspositie in Coppa, Saelemaekers valt in

AP
AC Milan en Juventus hebben elkaar perfect in evenwicht gehouden in de heenwedstrijd van de halve finale in de Coppa Italia: 1-1. Rebic leek Milan lang op weg te zetten naar de overwinning, maar Ronaldo bracht de Oude Dame in de slotfase langszij vanop de stip. Saelemaekers viel tien minuten voor tijd in. 

De Rossoneri waren het best gestart in de eerste helft en dreigden een aantal keren zonder echt dicht bij een doelpunt te komen. Bij het begin van de tweede helft kwam die grote kans er wel, maar stuitte Ante Rebic op een sterke Gianluigi Buffon. De legende in het doel bij Juventus stond niet veel later opnieuw pal op een hard schot van Zlatan Ibrahimovic. 

Photo News

De nul houden lukte hem evenwel niet, want in de 62ste minuut kon Rebic de bal dan toch over de lijn werken. Tien minuten later kreeg Milan een tegenvaller te verwerken toen Theo Hernández zijn tweede gele kaart pakte en het veld moest verlaten. Alexis Saelemaekers mocht na 80 minuten zijn intrede maken bij de thuisploeg.

Juventus leek het Milanese blok niet meer te kunnen ontwrichten, totdat Cristiano Ronaldo van dichtbij een omhaal op de hand van Davide Calabria trapte. De VAR kwam tussen en wees naar de stip, waar de Portugees de kans niet liet liggen: 1-1 na 91 minuten. San Siro kon het amper geloven.

In de andere halve finale was Napoli eerder al met 0-1 te sterk op het veld van Inter. De terugwedstrijden staan op 4 en 5 maart gepland.

AFP
AP
Photo News
Photo News4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Carlos Simonis

  Penalty's, intikkertjes, daar wordt een echte spits alleen op beoordeeld. En op zijn leeftijd op alweer op het allerhoogste niveau presteert hij dat al 12 jaar lang. Samen met Messi de allergrootsten ooit.

 • Marc LInden

  forza Juve. beste voetbalcultuur van de wereld

 • Christiaan Goethals

  Een penalty, dat is Ronaldo zijn laatste strohalm om nog eens te scoren.

 • Maartje Nieuwboter

  Geen mooie manier om te winnen. Milan had de zege eigenlijk best wel verdiend, wat mij betreft.