Ronaldo reageert op opgedoken beelden die hem (intiem) dansend tonen met Mayorga: "Ik ontken, verkrachting is een vreselijke misdaad"

The Sun
The Sun pakt vandaag uit met beelden van Cristiano Ronaldo, die enkele uren voor de vermeende verkrachting danst met Kathryn Mayorga. In het filmpje -dat dateert van juni 2009- is te zien hoe de twee in een Amerikaanse nachtclub intiem met elkaar omgaan.

Het Duitse magazine Der Spiegel meldde vorige week dat Mayorga een zaak is gestart tegen Ronaldo, omdat de Portugees haar in 2009 naar verluidt verkrachtte in een hotel in Las Vegas. "Hij probeerde mijn ondergoed uit te trekken, wat hem niet lukte. Ik heb me dan tot een bal samengerold en geprobeerd mijn vagina met twee handen te beschermen. En dan kwam hij boven op mij. Ik heb 'nee, nee, nee, nee' geroepen", klonk het in Der Spiegel.

AP

“Dat is allemaal onzin. Het is fake news", reageerde de Portugese voetbalster via Instagram. “Ze wil gewoon mijn naam gebruiken om zo beroemd te worden. Dat soort dingen gebeuren. Ik ben een gelukkig man en er is niets aan de hand."

Intussen heeft de politie in Las Vegas de mogelijke verkrachtingszaak heropend. De Amerikaanse recherche is op basis van informatie van het slachtoffer aan de slag gegaan. De politie heeft wel nog geen verdere details over de zaak bekendgemaakt.

Ronaldo: "Verkrachting is een verschrikkelijke misdaad"

Ronaldo zelf reageerde in de vooravond nog eens op Twitter. "Ik ontken sterk alle beschuldigingen aan mijn adres. Verkrachting is een verschrikkelijke misdaad en staat lijnrecht tegenover alles wat ik ben en waarin ik in geloof. Ik wil graag mijn naam zuiveren, maar weiger de heisa in de media rond de hele zaak verder te voeden. Dat is alleen maar in het voordeel van mensen die zichzelf willen verbeteren op mijn kap. Ik wacht daartegenover alle resultaten van het onderzoek geduldig af."

AFP25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  Het is algemeen geweten dat slachtoffers soms geen klacht in durven dienen. Of soms dermate getraumatiseerd zijn dat het jaren duurt vooraleer ze er mee buiten komen. Verder kan het zowel en als vals zijn. Maar als Ronaldo wel zwijggeld betaald heeft en dat kan bewezen worden dan zit hij toch in nauwe schoentjes. Ook Ronaldo is geen mecenas die zo maar 375.000 euro uitdeelt omdat hij je sympathiek vindt.

 • Stefaan Mondelaers

  Als't echt was gebeurd zou niemand 9 jaar wachten .....en daarmee is alles gezegd.

 • Van nuffelen Jos

  Inderdaad Joanna, vin dat ook, zal wss een blauwtje opgelopen hebben en daarna weerwraak willen nemen.

 • Marc Verdonck

  Is dit intiem dansen!

 • Karel Lein

  Waarom zou ronaldo die vrouw verkrachten. Er waren daar in die disco wss honderd vrouwen die direct met hem naar zijn hotelkamer gingen meegaan.