Ronaldo past voor komende oefeninterlands van Portugal

Getty Images
Cristiano Ronaldo maakt geen deel uit van de selectie van Portugal voor de oefenwedstrijden tegen Saoedi-Arabië (10 november) en de Verenigde Staten (14 november).

Bondscoach Fernando Santos wilde vrijdag bij de bekendmaking van zijn groep niet duidelijk stellen waarom de Real Madrid-ster ontbreekt. Hij ontkende wel dat het te maken zou hebben met het "dipje" dat CR7 bij de Koninklijke zou kennen. "Denken jullie dat dit een reden zou zijn om Ronaldo niet op te roepen? Nee, da's onmogelijk", antwoordde hij met een monkellachje.
In de selectie van 24 ontbreken ook, om allerlei redenen, vaste waarden als doelman Rui Patricio, verdediger José Fonte, middenvelders William Carvalho, Joao Moutinho en André Gomes en aanvaller Ricardo Quaresma.
Europees kampioen Portugal ontvangt op 10 november in Viseu de Saoedi's. Vier dagen later volgt een thuismatch in Leiria tegen de VS. De opbrengsten van beide wedstrijden gaan naar de slachtoffers van de moordende branden in Portugal deze zomer.

Portugal is al geplaatst voor het WK, na een zege tegen Zwitserland.
Photo News Portugal is al geplaatst voor het WK, na een zege tegen Zwitserland.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.