Ronaldo, 'Den Dikke', gaat op zijn 38ste weer voetballen

PHOTO_NEWS
Velen hielden het voor onmogelijk, maar het lijkt echt te gaan gebeuren: de Braziliaan Ronaldo (38) gaat weer voetballen. 'Il Fenomeno' is mede-eigenaar van Fort Lauderdale Strikers en gaat in de play-offs zelf meedoen. 'Dat gaat inderdaad gebeuren", zegt hij tegen het Braziliaanse Lancenet.

De club komt uit in de tweede klasse in de Verenigde Staten. Vorige maand maakte de voormalige vedette bekend dat hij nadacht om weer wedstrijden te gaan spelen. Dat lijkt er nu daadwerkelijk van te komen. "Maar nu nog niet. We zijn er mee bezig om dit te regelen en ik probeer nog wat af te vallen." De competitie in de North American League moet nog beginnen, dus een eventuele rentree in de play-offs van Ronaldo is nog ver weg.

Ronaldo werd drie keer uitgeroepen tot wereldvoetballer van het jaar. Een prachtige carrière vol met goals, maar ook met zware knieblessures, leidde hem langs clubs als PSV, Barcelona, Inter, Real Madrid en AC Milan. Op 5 december 2010 speelde hij zijn laatste wedstrijd als prof. Met Brazilië werd hij in 1994 en 2002 wereldkampioen.

EPA