Ronaldinho ontbindt zijn contract bij Queretaro

Ronaldinho (rechts) met ploeggenoot William Da Silva bij Queretaro.
REUTERS Ronaldinho (rechts) met ploeggenoot William Da Silva bij Queretaro.
De stervoetballer Ronaldinho verlaat Queretaro, één jaar voor het einde van zijn overeenkomst met de Mexicaanse club. Dat meldde de 35-jarige Braziliaan vandaag. Het nieuws werd ook bevestigd door Queretaro.

Ronaldinho streek vorig jaar in september neer in Queretaro, waar hij kon rekenen op een jaarloon van ongeveer twee miljoen dollar. In 25 wedstrijden trof hij er acht keer raak.

"Ik wil heel Mexico bedanken voor al deze dagen met fantastische mensen. Jullie zijn voor altijd in mijn hart", verklaarde Ronaldinho op Twitter. In juli wil hij in Mexico persoonlijk afscheid nemen van zijn fans.

De tweevoudige Wereldvoetballer van het Jaar (2004 en 2005) leefde al enkele weken op gespannen voet met het Mexicaanse bestuur. Coach Manuel Vucetich hield zijn sterspeler onlangs aan de kant in de terugwedstrijd van de Mexicaanse beker, omdat Ronaldinho in de heenwedstrijd na een vroegtijdige wissel voor het einde van de match kwaad het stadion had verlaten.

"We hebben behoefte aan spelers die vooruitgaan. Voetballers die alleen maar snelheid verliezen, kunnen we niet gebruiken", liet Vucetich vorige week optekenen. "Zijn vertrek hangt van meerdere factoren af, maar het is wel de bedoeling dat hij hier niet blijft."