Ronaldinho met anderhalf been buiten bij Queretaro

Queretaro-coach Manuel Vucetich (links) heeft het gehad met Ronaldinho.
AFP Queretaro-coach Manuel Vucetich (links) heeft het gehad met Ronaldinho.
Er lijkt een breuk te komen tussen de Braziliaanse stervoetballer Ronaldinho en zijn Mexicaanse club Queretaro. Dat maakte Queretaro-coach Manuel Vucetich bekend.

"We hebben behoefte aan spelers die vooruitgaan. Voetballers die alleen maar snelheid verliezen, kunnen we niet gebruiken", zei Vucetich in een interview, enkele uren nadat de Spaanse krant Marca liet weten dat Ronaldinho momenteel aan het onderhandelen is met het Amerikaanse Los Angeles Galaxy. "Zijn vertrek hangt van meerdere factoren af, maar het is wel de bedoeling dat hij hier niet blijft."

Ronaldinho, de Gouden Bal van 2005, leeft al enkele weken op gespannen voet met het Mexicaanse bestuur. Vucetich hield zijn sterspeler onlangs wegens disciplinaire redenen aan de kant in de terugwedstrijd van de Mexicaanse beker. Dat gebeurde nadat Ronaldinho in de heenmatch een vroegtijdige wissel niet kon verkroppen en voor het einde van het duel kwaad het stadion verliet.

De 35-jarige Ronaldinho streek vorig jaar in september in Queretaro neer. Bij de Mexicanen ligt hij nog tot september 2016 onder contract, goed voor een jaarloon van ongeveer twee miljoen dollar.